| 2013-10-18 17:25:40

Добрый день, Дочці 2,8 в 1,9 поставили незначна затримка мовного розвитку говорили...

Добрый день, Дочці 2,8 в 1,9 поставили незначна затримка мовного розвитку говорили слів с десять стандартних (мама, тато, баба, дай, на , киця ...) ну і слів 10 словонаслідувань (коко, няв, гулі гулі.. ) . В 2 роки пішли в дитячий садок до цього часу набрали трохи словарного запасу (стала називати частини тіла, своє імя, назви тварин,прості дієслова... ) і стали говорити короткі речення (типу : ідем додому, Їла суп і кашку, Настя впала... ) через два місяці ми захворіли на гнойний отіт лікувалися з місяць. І після цього лікарі порекомендували забрати на зиму з дитсадка. Крім того дитина стала досить нервовою. Боялась виходити на вулицю думала що вестимуть в лікарню. десь за місяць ми ласкою і не навязуванням з цею проблемою зправилися.Але місяць дитина більше плакала і майже не говорила. Потім знову стала набирати словниковий запас. зараз я так приблизно рахувала він складає десь 700 слів якщо враховувати за окремі слова , слова похідні вона творить зменшувальні кіт -киця, слон - слоник і множину і прикметники від імеників. Складає речення з 3-5 слів прості або з "і". В складних словах переставляє букви. Не вимовляє "р". Знає весь алфавіт і може навести декілька слів для прикладу на кожну букву. Рахує до 12. На око про предмети може сказати що їх один або два. Складає пазли до 30 частин. Розігрує вистави з іграшками по мотивам мультфільмів та казок. Знає декілька віршиків на память. Дуже любить співати і танцювати. Але проблема в тому що вона дуже мало говорить те що стосується дому того що вона хоче що їй потрібно. Там де можна не говорити а показати вона показує. Коли я прошу її сказати що вона хоче в в одинь день вона може спокійно сказати а на другий день в тій же ситуації плаче і знову показує. Тиждень назад пішла знову в дитячий садок. Їй там подобається. не плаче і йде з задоволенням. Але вихователі говорять що мовчить тільки пісні співає. А останні дні стала повторювати просто речення за вихователькою. Питання чи це логопедична проблема чи психологічна чи я якось однобоко її розвивала. чи потрібно поговорити з логопедом і психологом в дитячому садку. В які ігри треба гратися з дитиною що б виправити цю ситуацію.

Ответы врачей 1

361
Компанец Наталия Николаевна
Компанец Наталия Николаевна
психолог детский
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Киев, Украина, Частная практика
Телефон: 525-65-61
Згідно Вашого звіту про розвиток дитини, Вам можна не хвилюватися. Навіть для 1 р. 9 місяців 10 слів - це "нижня норма". На два роки - 20 слів "нижня норма". Вміння Вашої дочки на сьогоднішній день теж не вказують на сильне відставання. Продовжуйте працювати і розвивати дитину далі.
Те, що дитина не говорить в дитячому садку - не означає, що в неї логопедчині проблеми, Якщо вона намагається говорити з вами вдома, під час гри з іграшками. Проте різна поведніка вдома і дитячому садку - привід поговорити з психологом. Можливо, потрібні якісь кроки для поліпшення процесу адаптації. А, можливо, дитині ще важко спілкуватися з "чужими" дорослими і дітьми. В будь-якому випадку, це може виявити і скоригувати спеціаліст під час очної роботи.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.