Настя | 2017-02-07 12:25:44

Стул немовлят

Дитині 3 міс,какає раз на5-6 днів,при цьому почуває себе нормально,живіт м' який,запору немає,стул не твердий. Це нормально?

Ответы врачей 2

1247
Шевелева Анна Евгеньевна
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: Киев, клиника "Добробут", ул. Святошинская, 3б.

Доброго дня, Настя.

Частота випорождень в нормі у дитини першого півріччя життя, яка знаходиться на грудному вигодовуванні, може значно варіювати  - від випорождення після кожного годування (6-7 разів на добу) до випорождення 1 раз на 2 дні.

Для дитини, яка знаходиться на штучному вигодовуванні, кількість випорожденнь на добу зазвичай складає від 2 разів на добу до 1 разу на 2 доби. Це пов'язано з тим, що молочні суміші засвоюються значно довше, ніж грудне молоко. 

Випорождення, які відбуваються рідше, ніж 1 раз на 2 доби, вважаються закрепом (запор). Також закрепом вважають тверді, болісні випорождення, які відбуваються частіше, ніж 1 раз на 2 доби. 

В більшості випадків (95%), закрепи у дитини носять функціональний характер, тобто пов'язані з характером харчування і недостатньою фізичною активністю. В такому випадку рекомендується внести певні зміни в харчування дитини (призначити кисломолочно-рослинну дієту для мами при ГВ або перейти на молочну суміш для дітей з закрепами); робити дитині вправи, які стимулюють роботу кишківника ("велосипед", викладання на живіт тощо); також могуть призначатись препарати на основі лактулози (які є безпечними для дитини і можуть входити в склад деяких молочних сумішей). 

281
Назарук Ирина Юрьевна
Назарук Ирина Юрьевна
педиатр, семейный врач
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Херсон, КУ "Херсонская городская клиническая больница им. Е.Е. Карабелеша", Поликлиника №1

Это полное усвоение материнского молока. Главное что бы мочеиспускания были регулярными.
Будьте здоровы и набирайте массу ( уверена, что прибавка в массе у вас хорошая).

Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.