Діана | 2021-06-16 09:52:04

Зуд шеи

Добрий день. Мені 48 років. Почалось все в січні, після чергового окрашування хною, 31 січня, в мене за вухами зробилась суха шкіра, а на шиї опік. Я перестала краситися хною. Згодом, лише вечорами, почала чесатись шия спереду. Причому шкіра була абсолютно в нормі. Згодом зуд почав посилюватися, особливо вночі. Сплю нормально, якщо прокинулась - сильний зуд скул і шиї. Можна перетерпіти і не чесати - буде легше. Буває вдень починається почервоніння лиця, воно наче підпікає і проступають червоні плямки на щоках. Я звернулась до дерматолога у Хмельницькому. Демодекс здали - немає. Підозра на алергію. Пила метилпреднізолон 0,4, Протопік мазь, Еслотин 10 днів - все дуже добре, перестала - все знову. Продовжила ще 10 днів - те саме. Вколола дексаметазон 5 раз + мазь синофлан + Ніксар все добре, перестала знов теж саме. Пила Зентел, Метронідазол. Здала аналізи крові на щитовидку, печінкові проби, біохімічний, загальний, розгорнутий, сечу, зробила УЗД черевн. порожнини, в грудні була в гінеколога. Все в нормі. Станом на сьогодні зуд скул і шиї до ключиць є, вночі коли просипаюсь і зранку. Також коли лягаю, утворюється складка на шиї і відразу зудить. Є почервоніння. На шиї в ямці шкіра суха і червона. Коли я на вулиці, на свіжому повітрі все значно краще, можна сказати взагалі не турбує. Мені робиться гірше в приміщені якщо жарко, чи на кухні якщо є пар., чи коли одяг торкається шкіри, особливо синтетика. Ще звернула увагу, що коли вживаю горілку - теж робиться краще. Від вина і шампанського - буде гірше.

Ответы врачей 1

17948
Бабушкин Александр Аврамович
Бабушкин Александр Аврамович
венеролог, дерматолог, сексолог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г .Чернигов, Украина, ул. Киевская, 5, частный врачебный кабинет, СПД
Телефон: 8 (097) 0017623, 8 (0462) 936226
Є такий діагноз: свербіж неуточнений. Якщо горілка допомагає, то не виключена психічна складова цієї хвороби. А якщо газовані напої та вино провокує свербіж, то можлива проблема зі шлунково-кишечним трактом, куди входить і жовчний міхур, і печінка.... .
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.