Болезни Симптомы Лекарства

Красивое тело

Грипп и простуда
Форум Газета "Ликарь для профи" Мед.учреждения Вопрос врачу Видео

Эффект Флу сироп

Общая информация

  • Форма продажи:
    безрецептурный
  • Действующее в-о:
    Парацетамол
  • Производитель:
  • Фарм. группа:
    Анальгетики и антипиретики

О препарате

Ефект Флу – комбінований препарат для симптоматичного лікування інфекційно-запальних захворювань, які супроводжуються відчуттям закладеності у носі, головним болем, пропасницею та алергічних захворювань верхніх дихальних шляхів. Дія препарату обумовлена властивостями компонентів, що входять до його складу.

Показания и дозировка

Показання препарата Ефект Флу:

Симптоматичне лікування інфекційно-запальних захворювань верхніх дихальних шляхів.

Спосіб застосування та дози. Дорослим і дітям старше 12 років призначають по 5 - 10 мл 3 рази на добу. Дітям від 6 до 12 років – по 2,5 - 5 мл 3 рази на добу.

Курс лікування не повинен перебільшувати 1 тижня.

Відмірювання проводиться за допомогою мірного ковпачка, вкладеного в упаковку.

Передозировка

Не перевищувати рекомендовані дози препарата Ефект Флу. У разі передозування промити шлунок і негайно звернутися до лікаря.

Побочные эффекты

Побічні дії препарата Ефект Флу:

Можливі алергічні реакції (шкірні висипання, ангіо невротичний набряк кропив’янка), прискорене серцебиття, порушення сну, збудження, аритмія, біль у ділянці серця, артеріальна гіпертензія, тахікардія, нудота, блювання, біль у кишечнику, сухість у роті, тромбоцит опенія, агранулоцит оз, анемія, ниркова кома, асептична піурія.

Противопоказания

Протипоказання препарата Ефект Флу:

Підвищена чутливість до одного з компонентів препарату; тяжка форма артеріальної гіпертензії, серцева недостатність, виражена брадикардія, захворювання нирок, виразкова хвороба шлунка, гострий панкреатит, гіпертиреоїдизм, цукровий діабет, закрито кутова глаукома; вагітність і лактація; дитячий вік до 6 років.

Взаимодействие с другими лекарствами и алкоголем

Взаємодія препарата Ефект Флу з іншими ліками:

Ефект дії парацетамолу посилюється при його комбінації з кодеїном, аскорбіновою кислотою, скополаміном, хлор фенаміном, пропіфеназоном та кофеїном. При одночасному застосуванні барбітуратів, трициклічних антидепресантів, а також алкоголю можливе збільшення періоду напів виведення парацетамолу. Не рекомендується застосовувати препарат одночасно з іншими препаратами, які містять парацетамол.

Состав и свойства

5 мл сиропу містять парацетамолу 125 мг, фенілефрину гідро хлориду 5 мг, хлорфеніраміну малеату 2 мг;

допоміжні речовини: пропіленгліколь, натрію метилпарабен, натрію пропіл парабен, аспартам, натрію хлорид, кислота лимонна, сорбітол 70%, натрію гідроксид, ароматизатор (сода морозиво, ваніла №1, перцева м’ята), барвники (Понсо 4R супра (Е 124), жовтий «сонячний захід» (Е 110), вода очищена.

Форма выпуска: Сироп.

Фармакологическое действие:

Фармакодинаміка. Ефект Флу – комбінований препарат для симптоматичного лікування інфекційно-запальних захворювань, які супроводжуються відчуттям закладеності у носі, головним болем, пропасницею та алергічних захворювань верхніх дихальних шляхів. Дія препарату обумовлена властивостями компонентів, що входять до його складу.

Парацетамол – має жарознижувальну та анальгетичну дію.

Фенілефрин – симпатоміметичний засіб, який застосовується для усунення застійних явищ у слизовій оболонці верхніх дихальних шляхів. Завдяки судинозвужувальному ефекту зменшується гіперемія, набряк і покращується прохідність дихальних шляхів. Фенілефрин переважно діє на a-адренорецептори.

Хлорфенірамін – сильнодіючий блокатор Н1-рецепторів, інгібітор біологічних ефектів гістаміну: пригнічує симптоматику алергічного риніту, ринореї, неприємні відчуття в носоглотці та гортані.

Фармакокінетика. Не вивчалася.

Условия хранения: Зберігати Ефект Флу слід в недоступному для дітей, сухому, темному місці при температурі не вище 25°С. Термін придатності – 3 роки.

Код ATX

N Препараты для лечения заболеваний нервной системы
N02 Анальгетики
N02B Прочие анальгетики и антипиретики
N02BE Анилины
N02BE51 Парацетамол, комбинации (исключая психолептики)
Описание препарата «Эффект Флу сироп» на данной странице является упрощенной и дополненной версией официальной инструкции по применению. Перед приобретением и использованием препарата вы должны проконсультироваться с врачом и ознакомиться с утверждённой производителем аннотацией.

Отзывы

Все лекарства

Эффект Флу сироп — цены в аптеках

Похожие по действию

Кофан инстант

 
Купить

Антифлу

 
Купить

Перфалган

 
Купить

Ринзасип

 
Купить

Калпол

 
Купить

Грипекс

 
Купить

Доларен Таблетки

 
Купить

Каффетин

 
Купить

Новалгин

 
Купить

Панадол

 
Купить

Панадол Экстра

 
Купить

Парацетамол

 
Купить

Тилда

 
Купить

Фервекс

 
Купить

Флюколд

 
Купить

Цефекон Д

 
Купить

Эффералган

 
Купить

Антикатарал

 
Купить

Гликодин

 
Купить

Гриппоцитрон

 
Купить