| 2013-10-18 17:25:40

Доброго дня!Дочці - 3р

Доброго дня!Дочці - 3р.10 міс. Два тижні тому перехворіла ангіною, лікар призначав умкалор та інгаліпт, гострий період минув швидко, але від того часу температура коливається в межах 37,5. Повідомили педіатра, то він тепер призначив аб Азитро Сандоз на 3 дні. Ми почали давати, але я дуже сумніваюсь в доцільності цього препарату тепер, 2 тижні після ангіни. Скажіть, будь ласка, на що це схоже - недолікована ангіна, чи якийсь новий вірус? Чи варто давати антибіотик без аналізів? І ще одне питання. Минулого літа дитина перенесла інфекційний мононуклеоз, лежали в інфекційній лікарні. Після одужання залишився збільшеним шийний лімфатичний вузол, його можна було помітити як дитина підіймала голову - розміром з фасолину. Крім того періодично стали виникати проблеми з носовим диханням - нічне хропіння і відкритий рот. Цього літа були на морі і дихання носом стало легким і нечутним, але після ангіни знову почалось хропіння і навіть апное, а лімфовузол, той що був збільшений зараз розміром з грецький горіх. Порадьте, будь ласка, до яких спеціалістів нам потрібно звернутись, які обстеження пройти. Чи може бути пов`язана теперішня температура в дитини із тим велетенським лімфовузлом? Наперед вдячна, з нетерпінням чекаю відповіді! Ірина

Ответы врачей 1

Специалист
Доброго дня! Онозначної відповіді без огляду і обстеження дитини Вам ніхто не зможе дати. Перш за все, зверніться до ЛОРа і здайте загальний аналіз крові. Справа в тому, що ангіна - гострий стрептококовий тонзиліт - досить підступне захворювання, яке небезпечне не стільки в гострому періоді, як своїми ускладненнями. Після непролікованої ангіни можуть уражатися серце, нирки, суглоби та інші органи. Якщо стрептококову інфекцію - причину ангіни - не вдалося пролікувати без застосування антибіотиків, то саме час зробити це зараз. Швидше за все, має місце шийний лімфаденіт - інфекційне запалення лімфатичного вузла, як ускладнення ангіни. Точніше можна сказати тільки після огляду.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.