| 2013-10-18 17:25:40

Добрий день! Мені 16 років і я маю постійні конфлікти зі своїм відчимом

Добрий день! Мені 16 років і я маю постійні конфлікти зі своїм відчимом. Вже з самого початку як мама з ним одружилась він проявив себе як жорстока людина, справа доходила навіть до побоїв. Потім він глибоко каявся й мама завжди його прощала. А ось я ні. Хоча він більше до побоїв не вдається, але коли його розсердити, то він абсолютно не контролює себе, може штовхатися, матюкатися ... У мене в глибині душі сидить глибока ненависть до нього. Він теж мене терпіти не може. Він постійно мене в чомусь звинувачує та ображає. Я в свю чергу не мовчу і відповідаю. Так виникає сварка. Мама завжди починає мене захищати і вони сваряться ще більше. А я сиджу в кімнаті і відчуваю себе винуватою, мені здається що я руйную сім'ю. Я найбільше боюся, що через мене мама його вижене, і залишиться одна з двома маленькими дітьми. Щоб ви могли порадити?

Ответы врачей 2

794
Аскандарова Эсина Энверовна
Аскандарова Эсина Энверовна
психиатр
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Киев, Украина, Частная практика
Телефон: 093 52 79 716 (044) 411 08 02
категорически не согласна с предыдущим комментатором. вы не должны мириться с насилием, и молчать в тряпочку, когда о вас вытирают ноги.

кажется, вы всё хорошо понимаете. порекомендую не "проглатывать" дурную вину. проблема не в вас, просто вы как индикатор, наиболее чувствительный элемент семейной системы, выявляющий проблему.

вы не виноваты в том, что терпеть не можете подонков.
757
Стовбург Ярослав Владимирович
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Киев, Украина, ул. Госпитальная 18 Клиника психиатрии
Телефон: 521 84 88 38067 756 24 22
Якщо Ви бажаєте, щоб така сім'я існавала і далі, то мабуть
треба змиритися і не приймати участь в сварках, нетреба
сперечатись з відчимом. Живіть своїм життям та будьте щасливою.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.