Люда | 2020-04-02 22:50:17

Меніск

Добрий вечір, мені 17, мала десь 4 місці тому травму меніска. На МРТ виявили частковий радіальний розрив тіла латерального меніска та дегенеративні зміни заднього рогу медіального та латерального менісків. Лікар виписав мазь та еластичний бинт. Проблема в тому що коліно болить досі, особливо при навантаженнях, або коли знигаю ногу то болить і відчуття наче в колінові щось тягнеться, або буває важко випрямити ногу. Це так і має бути?

Ответы врачей 3

2350
Котюк Виктор Владимирович
Котюк Виктор Владимирович
травматолог / ортопед
*
Телефон: 068-321-42-87, 044-449-35-64
Повні розриви меніска вимагають хірургічного артроскопічного лікування. Консервативне лікування лише для незначних розривів. Заочно я не можу знати, який саме розрив у вас. Описання МРТ часто не відповідає дійсності, тому у вас може взагалі не бути серйозних ушкоджень менісків, а може бути і тае, що вимагає артроскопічного лікування. За 4 місяці мав би бути ефект від консервативного лікування. У разі відсутності, потрібно розглядати можливість операції. Втім мазь + еластичний бинт - рідко достанє консервативне лікування, тому, можливо, його можливості ще не вичерпано. Потрібно подивитись колінний суглоба та власне самі МРТ знімки, а не лише заключення. Часто по МРТ описують розрив меніска, а насправді , просто, зв'язка запалилась, що лікується вправами та фіз.процедурами. У гіршому випадку артроскопічне малоінвазивне лікування - через два маленькі отвори до 1 см. Це найменш травматичні втручання, через які не варто переживати. Повідомте своїх батьків про вашу проблему!!! та зверніться з ними до ортопеда-травматолога, бо 4 місяці без ефекту - це не зовсім оптимальний результат лікування. Ймовірно , його таки не достатньо. Якщо захочете показатись до мене, пишіть у вайбер або телефонуйте (068-321-42-87), але враховуючи вік приходьте з батьками!!!
52
Яровой Дмитрий Михайлович
Яровой Дмитрий Михайлович
травматолог / ортопед
*
Адрес: Консультативно-диагностический центр Деснянского района г.Киева , "Хирургический центр полного цикла CitiDoctor"
Телефон: +380979169166
Доброго дня! Важливо бачити власне томограми та встановити ступінь пошкодження меніска. Можете надіслати вміст диска на doctor@yarovoy.org Неефективність консервативного лікування є показом до артроскопії. Більше про процедуру можна дізнатися за посиланням: yarovoy.org/artroskopija-kolennogo-sustava/
3736
Гужевский Игорь Витальевич
Гужевский Игорь Витальевич
травматолог / ортопед
*
Телефон: 288 01 25; 067 408 21 27
У подібних випадках показане хірургічне лікування. Конт тел 067 408 21 27.