Здравствуйте.Очень нужна ваша помощь

Здравствуйте.Очень нужна ваша помощь.У моего брата ему 21год, хронический энцефалит,делали снимок головы в Херсоне,кроме этого обнаружили уплотнение,кисту.(болеет с детства поэтому никогда не работал) После всех обследований и больниц дали инвалидность 2группа(общая).Отсюда у меня к Вам вопрос.1.правильно ли ему назначили группу и почему общая?2.на что он имеет право,какие льготы?3.какое денежное пособие он должен получать?(пожалуйста укажите статьи на которые вы ссылаетесь.,чтобы я в совбесе могла доказать)Очень прошу не оставить вопрос без внимания,прошу если можно по быстрее дать ответ!Досвидание.(мой е-mail: [email protected])

Ответы врачей 1

Специалист
Ступінь тяжкості захворювання, визначення інвалідності та надання відповідної групи інвалідності визначається відповідно до Правил судово – медичного визначення тяжкості захворювань, затверджених МОЗ України органами медико-соціальної експертизи.
Якщо Ви не згодні з висновками медичного огляду та призначенням 2-ї загальної групи інвалідності, то ви можете замовити відповідну медичну експертизу.
Що стосується виплати держ.допомоги, то відповідно до Закону України „Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам”, то:
Стаття 2. Розміри державної соціальної допомоги
Державна соціальна допомога призначається у таких розмірах:
інвалідам з дитинства I групи - 100 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність;
інвалідам з дитинства II групи - 70 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність; 324 х 70% = 226,8
інвалідам з дитинства III групи - 50 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність;

Стаття 4. Період, на який призначається державна
соціальна допомога
Державна соціальна допомога інвалідам з дитинства призначається на весь час інвалідності, встановленої органами медико-соціальної експертизи.

Стаття 7. Інформація про державну соціальну допомогу
Органи медико-соціальної експертизи та заклади охорони здоров`я у 3-денний строк зобов`язані надіслати копії акта огляду інваліда з дитинства або медичного висновку про визнання дитиною-інвалідом до управління соціального захисту населення за місцем проживання інваліда з дитинства або батьків, усиновителів, опікуна, піклувальника дитини-інваліда.
Не пізніше 10 днів після надходження документів, зазначених у частині першій цієї статті, управління соціального захисту населення зобов`язане у письмовій формі повідомити інваліда з дитинства, а також батьків, усиновителів, опікуна або піклувальника дитини-інваліда про право на державну соціальну допомогу, умови, розмір і порядок її надання.
За місяць до закінчення строку виплати державної соціальної допомоги управління соціального захисту населення зобов`язане попередити у письмовій формі інваліда з дитинства, а також батьків, усиновителів, опікуна або піклувальника дитини-інваліда про причину припинення її виплати.

Стаття 8. Порядок звернення за призначенням державної
соціальної допомоги
Заява про призначення державної соціальної допомоги подається інвалідом з дитинства до управління соціального захисту населення за місцем проживання.

Заява про призначення державної соціальної допомоги інваліду I чи II групи, який визнаний недієздатним, а також на дитину-інваліда подається одним із батьків, усиновителем, опікуном або піклувальником за місцем свого проживання.
До заяви про призначення державної соціальної допомоги повинні бути додані документи про вік і місце проживання інваліда з дитинства або дитини-інваліда, документи про місце проживання батьків, усиновителів, опікуна або піклувальника, який подав заяву, а також довідка медико-соціальної експертизи або медичний висновок, видані у встановленому порядку.
Якщо з заявою звертається опікун або піклувальник, то подається також копія рішення органу опіки і піклування про встановлення опіки чи піклування.
Стаття 9. Порядок та строки призначення державної
соціальної допомоги
Державна соціальна допомога інвалідам з дитинства або на дітей-інвалідів віком до 16 років призначається органами соціального захисту населення.
Заява про призначення державної соціальної допомоги розглядається органами соціального захисту населення не пізніше 10 днів після надходження заяви з усіма необхідними документами.
Державна соціальна допомога призначається з дня звернення за її призначенням.
Стаття 10. Виплата державної соціальної допомоги Державна соціальна допомога виплачується державними підприємствами і об`єднаннями зв`язку за місцем проживання інваліда з дитинства або батьків, усиновителів, яким призначена допомога на дітей-інвалідів. Опікуну або піклувальнику державна соціальна допомога виплачується за місцем їх проживання.
Виплата державної соціальної допомоги провадиться щомісячно за поточний місяць у встановлені органами соціального захисту населення строки.
Призначена державна соціальна допомога виплачується інваліду з дитинства незалежно від одержуваного ним заробітку, стипендії, аліментів або інших доходів.
Державна соціальна допомога, яка призначена на дитину-інваліда віком до 16 років, виплачується незалежно від одержання на неї інших видів допомоги.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.