maria maria | 2015-11-08 15:49:52

токсоплазмоз

Пол: женский. Возраст: 9 лет. Добрий день! Дуже прошу дати пораду. В дитини 9 років виявили токсоплазмоз ( IgG - 44, IgM - 10 ). Нас направив здавати цей аналіз наш офтальмолог. Тому що в дитини, 1,5 місяця тому, різко погіршився зір на ліве око до 0,1 і лікар діагностував рубець в макулярній та парамакулярній ділянках і вигляді зірки, внаслідок перенесеного центрального хоріоретиніту невиясненої етіології. Хоча офтальмолог каже, що сам вигляд того рубця не схожий на це, що він утворився внаслідок прояву токсоплазмозу, але аналізи токсоплазмоз показали і лікар сказав ,що потрібно його пролікувати ,щоб можливо не пішло погіршення на друге здорове око. Офтальмолог направив нас до інфекціоніста, який сказав, що не обов`язково його лікувати, тому що цей токсоплазмоз більше ні в чому не проявляється. Дитину більше нічого не турбує, крім того що погіршився зір. Дівчинка активна, здорова, займається танцями, нічим крім ГРЗ не хворіла. Здавали загальний аналіз крові - все в нормі. Кров на цитомегаловірус, токсокароз, хламідії - не виявлено. Ще здавали кров на бартонеллу IgM (дитину царапав кіт в липні цього року в щоку) - також не виявлено. Робили МРТ головного мозку, ультразвукове обстеження очей - все також в нормі. І ми не знаємо чи потрібно лікувати токсоплазмоз. Я читала що лікування його дуже складне і не завжди дає результат. Щоб ви нам порадили?

Ответы врачей 1

1418
Боброва Ирина Анатольевна
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Киев, Украина, Центр семейной медицины УЛДЦ
Телефон: 044-492-34-80
Моя порада: звернутись до кваліфікованого і досвідченого фахівця.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.