токсоплазмоз

Есть ответ
Пол: женский. Возраст: 9 лет. Добрий день! Дуже прошу дати пораду. В дитини 9 років виявили токсоплазмоз ( IgG - 44, IgM - 10 ). Нас направив здавати цей аналіз наш офтальмолог. Тому що в дитини, 1,5 місяця тому, різко погіршився зір на ліве око до 0,1 і лікар діагностував рубець в макулярній та парамакулярній ділянках і вигляді зірки, внаслідок перенесеного центрального хоріоретиніту невиясненої етіології. Хоча офтальмолог каже, що сам вигляд того рубця не схожий на це, що він утворився внаслідок прояву токсоплазмозу, але аналізи токсоплазмоз показали і лікар сказав ,що потрібно його пролікувати ,щоб можливо не пішло погіршення на друге здорове око. Офтальмолог направив нас до інфекціоніста, який сказав, що не обов`язково його лікувати, тому що цей токсоплазмоз більше ні в чому не проявляється. Дитину більше нічого не турбує, крім того що погіршився зір. Дівчинка активна, здорова, займається танцями, нічим крім ГРЗ не хворіла. Здавали загальний аналіз крові - все в нормі. Кров на цитомегаловірус, токсокароз, хламідії - не виявлено. Ще здавали кров на бартонеллу IgM (дитину царапав кіт в липні цього року в щоку) - також не виявлено. Робили МРТ головного мозку, ультразвукове обстеження очей - все також в нормі. І ми не знаємо чи потрібно лікувати токсоплазмоз. Я читала що лікування його дуже складне і не завжди дає результат. Щоб ви нам порадили?

Ответы врачей

Боброва Ирина Анатольевна

Боброва Ирина Анатольевна

Моя порада: звернутись до кваліфікованого і досвідченого фахівця.