Здравствуйте. Меня зовут Светлана, мне 28 лет

Здравствуйте. Меня зовут Светлана, мне 28 лет. Меня участковый врач-гинеколог направляет в частное медицинское учереждение для проведения процедуры лечения эрозии шейки матки путем прижигания с помощью лазера. Подскажите пожалуйста, какие документы (кроме лицензии на осуществление медицинской практики) должно иметь это учреждение, подтверждающие их право на осуществление подобных процедур. А также какой квалификацией (опытом работы, спец курсами) должен обладать специалист проводящий подобную процедуру. Буду очень благодарна за ответ, сама работаю юристом но в Лиге не могу найти ничего (Лицензионные условия слишком "общие"), а отдельно что касается лазера и требований к специалистам работающим на нем найти не могу. Или может быть этих условий и требований просто нет и работать с подобным оборудование может каждый, у кого есть лицензия на право осуществления мед. практики и у кого хватило денег на приобретение подобной установки ???Большое спасибо.

Ответы врачей 1

Специалист
Потрібно, по-перше, вища медична освіта, а також ліцензія на медичну діяльність та медичні препарати, інструкція в даному випадку лазару. Спеціальних додаткових курсів немає.
Так як ви є споживачем, а саме медичний заклад вам надає послуги, то ви у разі неякісного товару можете подати заяву до медичного закладу. Це ст. 14 Закону України «Про захист прав споживачів» від 12.05.91, ВВР, 1991, N 30 N 1024-XII (1024-12).
1. Споживач має право на те, щоб продукція за звичайних умов її використання, зберігання і транспортування була безпечною для його життя, здоров’я, навколишнього природного середовища, а також не завдавала шкоди його майну.
У разі відсутності нормативних документів, нормативно-правових актів, що містять обов’язкові вимоги до продукції, використання якої може завдати шкоди життю, здоров’ю споживача, навколишньому природному середовищу, а також майну споживача, відповідні органи виконавчої влади, що здійснюють державний захист прав споживачів, зобов’язані негайно заборонити випуск і реалізацію такої продукції.
. Продукція, на яку актами законодавства або іншими нормативними документами встановлено обов’язкові вимоги щодо забезпечення безпеки для життя, здоров’я споживачів, їх майна, навколишнього природного середовища і передбачено нанесення національного знака відповідності, повинна пройти встановлену процедуру оцінки відповідності. Виробник має право маркувати продукцію національним знаком відповідності за наявності декларації про відповідність та/або сертифіката відповідності, виданих згідно із законодавством.
Реалізація продукції (у тому числі імпортних товарів) без маркування національним знаком відповідності та/або без сертифіката відповідності чи декларації про відповідність забороняється.
Виробник (виконавець) зобов’язаний відшкодувати у повному обсязі завдані споживачам збитки, пов’язані з відкликанням продукції.
У разі зазнання істотної шкоди від медичного закладу, особа має право подати заяву до райвідділу і притягти медичних працівників до відповідальності.
Інакше ви можете подати заяву до міліції і притягти медичних працівників до кримінальної відповідальності по ст. 138,140 Кримінального Кодексу України.
Ст. 138 КК. Незаконна лікувальна діяльність
Заняття лікувальною діяльністю без спеціального дозволу, здійснюване особою, яка не має належної медичної освіти, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого, -
карається виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.
Ст.140 КК. Неналежне виконання професійних обов’язківмедичним або фармацевтичним працівником
1. Невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого, -
карається позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.
2. Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому, -
карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Ст. 142 КК. Незаконне проведення дослідів над людиною
1. Незаконне проведення медико-біологічних, психологічних або інших дослідів над людиною, якщо це створювало небезпеку для її життя чи здоров’я, -
карається штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
2. Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені щодо неповнолітнього, двох або більше осіб, шляхом примушування або обману, а так само якщо вони спричинили тривалий розлад здоров’я потерпілого, -
караються обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.