| 2013-10-18 17:25:40

Доброго вечора, підкажіть як поступати правильно. Сину 3, 7 роки, маєм проблему-коли ми йдем з...

Доброго вечора, підкажіть як поступати правильно. Сину 3, 7 роки, маєм проблему-коли ми йдем з ним гуляти не може щоб щось не купити, в основному машини. Якщо не купую- закатує істерику, аж до валяння по землі. Іграшок у нього більше ніж багато, як правило тільки машини. Вже і намагалися пояснювати що потрібно купити хлібчик і таке ін., вдома начебто розуміє-вийдем на вулицю знов те саме. Як бути, як відівчити від привички купівлі непотрібних речей? Дякую.

Ответы врачей 1

361
Компанец Наталия Николаевна
Компанец Наталия Николаевна
психолог детский
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Киев, Украина, Частная практика
Телефон: 525-65-61
Доброго вечора! Прочитайте статті на порталі:
http://uaua.info/content/articles/2727.html ,
http://uaua.info/content/articles/2756.html .

Вам потрібно навчитися правильно реагувати на істерики, щоб син не керував Вами таким чином. Все потрібно вирішувати нормальним тихим тоном, причому і з Вашої сторони - такі ж вимоги: не кричати в будь-якому випадку, бо ж дитина часто копіює нас, дорослих. Якщо дорослим можна кричати, то чому не можна дитині?

І в будь-якому разі - не купуйте нічого, якщо Ви чуєте крикливий НАКАЗ, а не чемне ПРОХАННЯ. В дитини немає ПОТРЕБИ - володіти ще однією машинкою. Тому це - примха, і потрібно крок за кроком домагатися розуміння дитиною Вашої позиції.

Що стосується ставлення дитини до грошей, то в такому віці важко пояснити, що таке "гроші на хліб" і "гроші на задоволення". Але можна переключити увагу на рахування і вивчення цифр: "Давай рахувати: чи вистачить нам на машинку?". В такому віці це цілком посильна задача - рахувати хоча б до 5. Розкладайте гроші в різні гаманці. Накопичуйте. Якщо машинок занадто багато, то зверніть увагу, що ставити машинки вже ніде, тому наступну ПОКИ ЩО не купуємо.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.