| 2013-10-18 17:25:40

Доброго дня, шановні лікарі! Дівчинці 2,3 роки

Доброго дня, шановні лікарі! Дівчинці 2,3 роки. Логопед поставила діагноз \"затримка мовного розвитку\". Порадила почати ходити до звичайного дитсадочку - для більшого спілкування з дітками. Якщо не виправиться самостійно до 3-х років, то тоді прийти за направленням в логопедичний садок. Дитина рано почала ходити (в 7 місяців), пізніше виявилася затримка розвитку кульшових суглобів. Тому була обмежена в рухові з 9м. до 1р. 10м. Після потрохи давали ходити. На даний час з ніжками все добре. Перші свої слова вона говорила якраз у віці 7м. Коли обмежили рух - говорити перестала. Періодами, коли ортопеди казали, що краще з ніжками - ми її пускали і вона одночасно ж починала більше говорити. На даний час вона ж справді говорить гірше, ніж у ті періоди. Розумовий розвиток відповідає вікові, навіть в деяких моментах випереджує. Питання в чому: ми влаштувалися до дитсадка, маємо виходити з пн. Але сьогодні я дізнаюсь, що вихователька спілкується з дітками російською мовою, до того ж часто прикрикує на них . Як це вплине на мовленнєвий розвиток моєї дитини, якщо в родині спілкування виключно українською? Можливо варто, незважаючи на те, що влаштуватися вкрай важко, все-таки змінити дитсадок? Дякую за допомогу.

Ответы врачей 2

394
Коленчук Наталия Николаевна
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Киев, Украина, ул.Плеханова, 6а, МЦ Адонис-О Логопед
Телефон: 380509747767
Незважаючи на те, що влаштуватися дуже складно, я б свою дитину в садок в такому віці не віддала. В 2,3 рочки дитині потрібна МАМА, а не садок. Так, як вона спілкується с однолітками на дитмайданчику зараз, так вона буде спілкуватися в садочку. Розвивати мовлення дитини можна й дома (посильте мовний режим - збільшіть кількість пісень, казок). Робіть донечці щоденно массаж пальчиків рук, пройдіть курс загального масажу, почніть вчити дитину вирізувати ножицями, малювати, ліпити і т.д. Думаю Вас повинно більше турбувати не те, що вихователька розмовляє російською, а те, що вона прикрикує на малечу...Хай щастить!
1059
Ярош Татьяна Александровна
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Телефон: 067-698-72-25
Двомовність у вашій ситуації дійсно може відіграти негативну роль в розвитку мовлення. Якщо це можливо, зм1н1ть садок. Все ж рекомендую придбати книжки з маленькими віршиками російською мовою та іноді їх читати дитині. Це привчить дитину до сприймання іншої мови. А з часом,коли дівчинка буде добре володіти українською мовою,можна буде навчити її і російської, це знадобиться в житті.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.