| 2013-10-18 17:25:40

Добрий день, у мене таке питання, буквально вчора вимірювала собі тиск,і заради спортивної цікавості вирішила...

Добрий день, у мене таке питання, буквально вчора вимірювала собі тиск,і заради спортивної цікавості вирішила виміряти тиск чоловіка, була шокована - йому 25 років, на лівій руці - 160/100, на правій - 140/90,він ніколи нінащо не жалівся і тепер говорить, що не головного болю, ні слабості, ні головокружіння не відчуває.Сьогодні ранком вимірювала йому тиск, був нормальний 120/75,але в обід вже був 140/90,що ви можете порадити?які аналізи на вашу думку потрібно здати у першу чергу?Річ в тому, що я вагітна, чи може таке бути через нерегулярне статеве життя?

Ответы врачей 1

1030
Немчина Елена Александровна
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Телефон: (044) 2498806
Здравствуйте, Марьяна
думаю, Вашему мужу стоит обратиться к терапевту. А до этого постарайтесь измерять (и записывать) давление ежедневно на двух руках 2-3 раза в день, после небольшого отдыха (не менее 10 минут) в положении сидя и расслабившись. Если будут проблемы с давлением в первую очередь пересмотрите диету и образ жизни. Меньше соли, больше растительной пищи, больше движения, отказ от курения и ограничение алкоголя.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.