| 2013-10-18 17:25:40

Доброго дня Володимере Івановичу! У мене з підліткового віку виявили збільшену щитовидну залозу

Доброго дня Володимере Івановичу! У мене з підліткового віку виявили збільшену щитовидну залозу. Мені зараз 29 років, стала помічати, що після стресу у мені здавлює горло. Чи може це бути від збільшеної щитовидки. І ще таке питання. Чи може небажаний ріст волосся на піборідді наслідком неправельної роботи щитовидної залози.

Ответы врачей 1

1128
Панькив Владимир Иванович
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Доброго дня! Взагалі після стресу (чи різних переживань) виникає відчуття здавлення в горлі (це нормально). Але слід перевірити розміри щитовидної залози. В нормі її розміри не повинні перевищувати (за даними УЗД) 18 см3. Тому насамперед прошу зробити УЗД щитовидної залози. Стосовно небажаного росту волосся на підборідді. Зазвичай, щитовидна залоза тут не задіяна. Слід перевірити роботу надниркових залоз (аналіз крові на кортизол, вільний тестостерон, ДГЕА-с, УЗД надниркових залоз), уточнити стан менструального циклу.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.