| 2013-10-18 17:25:40

Добрый день.Уважаемые специалисты подскажите пожалуйста какое направление лечения выбирать в дальнейшем

Добрый день.Уважаемые специалисты подскажите пожалуйста какое направление лечения выбирать в дальнейшем. Результаты обследования прилагаю: ПРОТОКОЛ ДОСЛІДЖЕННЯ: Дослідження проведене на рівні С1-Th3 хребців. Шийний лордоз сплощений з тенденцією до кіфатичної деформації. Висота тіл хребців не знижена. На рівні С5-С6 відмічається нерівність замикальних пластинок, субхондральний склероз,ділянки асептичного спондиліту та крайові кісткові розростання, зокрема по заднім краям хребців. Також невеликі остеофіти простежуються по краям хребців на рівні С4-Тh2. Міжхребцеві диски дегідрадовані, С4-С7 знижені по висоті. Передній лікворний простір на рівні С4-С7 нерівномірно звужений за рахунок протрузій та остеофітів; задня поздовжня зв"язка потовщена. Диск С3-С4 виступає нерівномірно дорсально з акцентом парамедіанно вліво до 1,5 мм, міжхребцеві отвори не звужені, сагітальний розмір вертибрального каналу до 12 мм. Диск С4-С5 виступає дифузно дорсально, більше медіанно-парамедіанно ліворуч до 2,1 мм, міжхребцеві отвори дещо не симетричні, зліва отвір дещо звужений (до 3,8 мм), сагітальний розмір вертибрального каналу до 11,3 мм. Диск С5-С6 виступає дифузно дорсально, найбільше медіанно-парамедіанно праворуч до 3,7 мм, форамінально вправо до 2,8 мм, компремує нервові корінці, звужує міжхребцевий отвір справа до 1,6 мм, підтискає спинний мозок, сагітальний розмір вертибрального каналу до 8,5 мм. На цьому рівні спостерігається деформація, підтискання правої вертибральної артерії. Диск с6-С7 виступає дорсально медіанно до 1,9 мм, міжхребцеві отвори не звужені, сагітальний розмір вертибрального каналу до 11,3 мм. Спинний мозок на досліджуваному рівні не змінений за інтенсивністю МР-сигналу. Цереброспінальний перехід без особливостей. ВИСНОВОК: МРТ-ознаки кифатичної деформації, остеохондрозу шийного відділу хребта, протрузій дисків С3-С7 вищевказаної локалізації(найбільша кила С5-С6 з компресією нервових корінців, вертебромедулярним конфліктом), стенозу вертибрального каналу на рівні С5-С6, також звертає увагу підтискання вертибральної артерії на цьому рівні.

Ответы врачей 1

1224
Леонтьев Алексей Юрьевич
Леонтьев Алексей Юрьевич
нейрохирург
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Херсон, Украина, Херсонская областная клиническая больница
Телефон: 380667552614
ОПишите подробней ваши жалобы, состояние, длительность заболевания, возраст и т.п., а лучше обратитесь на прием.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.