Доброго дня!народили 2,5 тижня тому

Доброго дня!народили 2,5 тижня тому. Зараз маю на меті отримати допомогу при народженні (8 460 грн.). Ми не є одружені. Я працюю (офіційно) зі ставкою 110 $. інформація з різних джерел каже, що:в відділенні соц.забеспечення нам сказали, що гроші отримуються через місце моєї роботи. інша інформація - гроші отримує мама на руки.якщо ви володієте коректною іформацією, то, будь ласка дайте відповідь скорше. проживаємо в Києві, Солом’янський р-нзаздалегідь вдячний

Ответы врачей 1

Специалист
Згідно п.18 Положення про порядок призначення та виплати державної допомоги,- допомога по вагітності та пологах призначається і виплачується підприємством, установою, організацією за місцем основної роботи(служби,навчання) жінки або призначення і виплата її провадиться органами соціального захисту населення за місцем проживання.
Відповідно до ЗУ „Про допомогу сім’ям з дітьми”,- одноразова державна допомога при народженні дитини у розмірі 8.500грн. виплачується через органи соціального захисту населення(відділення ощадбанку, що їх обслуго-вує)при наявності відповідних документів рівними частинами по-місячно на протязі року.
Але Вам краще, всеж таки, звернутися до органів собезу щодо отримання допомоги, оскільки це буде простіше і зручніше ніж отримання допомоги через підприємство.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.