| 2013-10-18 17:25:40

Доброго дня!Схвильована щодо агресивної поведінки сина

Доброго дня!Схвильована щодо агресивної поведінки сина. Йому 1,9 і з недавнього часу він почав дуже агресивно реагувати на те, що будь-хто підходить до його речей або намагаються щось взяти з іграшок. Наголошу - раніше на це реакції не було - беруть, то беруть. Зараз же варто будь-якій дитині наблизитись до велосипеда, чи взяти відерце в пісочнику (яке досі лежало і було без потреби), як Микита зривається з місця і з криком "МОЯ" біжить відбирать свою річ. Я намагаюсь пояснювати, вигадую і розповідаю казочки, де звірятка діляться своїми іграшками один з одним, а з жадібними ніхто не хоче гратись, проте наш "віз" і нині там :(. Буду дуже вдячна, якщо дасте пораду - як діяти в таких випадках.

Ответы врачей 1

361
Компанец Наталия Николаевна
Компанец Наталия Николаевна
психолог детский
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Киев, Украина, Частная практика
Телефон: 525-65-61
Звичайно агресивною можнаназвати поведінку, якщо вона є не тільки в таких ситуаціях, коли дитина захищає свою власність. Потрідно припустити, що дитина МАЄ ПРАВО на свої речі і нікому їх не давати.
Поява бажання захищати свою власність, яка бачиться оточуючим як жадібність - це ознака розвитку самосвідомості і відділення "своїх" речей від чужих. Придивіться до себе: як саме ви захищаєтье свої речі від нього, чи буває, що ви з острахом скрикуєте: "Не чіпай, це бабусині окуляри".
Продовжуйте спокійно пояснювати, не допускайте, щоб дитина брала чужі речі, якщо не дає свої, навчіть ділитися: часто діти, які не віддають свої речі, охоче погоджуютсья мінятися.

Прочитайте http://uaua.info/content/articles/3382.html про жадібність.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.