| 2013-10-18 17:25:40

Скажіть будь- ласка, чи варто хвилюватися якщо дитина (хлопчик 2,5 р) не хоче говорити по...

Скажіть будь- ласка, чи варто хвилюватися якщо дитина (хлопчик 2,5 р) не хоче говорити по нормальному. А говорить на своїй незрозумілій мові, або мовчки приводить і показує що він хоче.

Ответы врачей 2

Специалист
есть смысл обратиться к логопеду, в этом возрасте дети говорят, не идеально конечно , но язык понятен.
361
Компанец Наталия Николаевна
Компанец Наталия Николаевна
психолог детский
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Киев, Украина, Частная практика
Телефон: 525-65-61
Мовлення - найскладніший процес в розвитку дитини. І для початку говоріння необхідно, щоб були усі передумови, в тому числі і достатній розвиток мозкових центрів. Діти розвиваються стрибкоподібно. Буває, що етап накопичення інформації в дітей продовжується достатньо довго. В цьому випадку підходить прислів’я "Можна коня підвести до води, але не можна примусити його напитися".
Буває, що дитина не хоче говорити "по-людськи", а говорить на своїй мові (таке мовлення називають "автономним") і через впертість, коли оточуючі занадто наполегливо вимагають "правильності".
Отже, не хвилюйтеся. Не вимагайте занадто наполегливо. Але самі говоріть правильно, інколи заохочуйте до говоріння: "Я не зовсім тебе розумію. Спробуй сказати словами."
Є вправи для роботи з дітьми, які ще не говорять. Напишіть мені в особисту пошту - знайду, як книга називається.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.