| 2013-10-18 17:25:40

Добрий день! В чоловіка (60 років)діазноз шизофренія, він лікувався в стаціонарі 4 роки тому, на протязі...

Добрий день! В чоловіка (60 років)діазноз шизофренія, він лікувався в стаціонарі 4 роки тому, на протязі всього часу приймав ліки, але не так як прописав лікар, а як йому заманеться, півтора року тому почався спражній жах, в нього почали з"являтися бредові ідеї, що дружина йому зраджує. Почав ходити за нею скрізь і всюди, інколи слідкувати, одноразово побив її. Звинувачує дітей, що вони його не слухають, а дітям вже 30 років і живуть окремо, що він стільки для них зробив, хоча не більше ніж звичайний батько для своїх дітей. Такі приступи траплялися періодично раз в тиждень. З часом вони набули більш яскравого характеру з більш вираженими істериками, звинуваченнями і навіть погрозами всіх позбавити життя. Дружина не витримувала і йшла від нього. Через декілька днів він просив вибачення, що він так не буде, що він не може сам жити, і вона пробачала його і поверталася. Таке відбувалося декілька разів. Останньою каплею стало, коли він накинувся на дружину з кулаками, почав зривати білизну і виганяти на вулицю, кричати, що відмовляється від дітей. Він постійно живе своїм минулими спогадами, що було 20-30 років тому. Таке враження, що не не має відчуття сьогоднення. Була спроба його відвезти на лікування, але він просто втік з дому. такі приступи стаються дуже часто, 3 рази на тиждень або щодня. інколи бувають періоди затишшя, не більше тижня, а потім все з новою силою повторюється. ЦЕ так прогресує хвороба? якщо не вийде найближчим часом його доставити на лікування, який перебіг хвороби ймовірний? Скажіть будь ласка, чи усвідомлює така людина хоч долю своїх дій? ТОму що після своїх приступів він ніби й памятає що робив, коли просить вибачення, але й стверджує, що він нічого поганого не зробив і не розуміє чому до нього таке відразливе ставлення в сім"ї. Який прогноз для людей літнього віку хворих на таку хворобу? ЧИ ймовірно, що лікування не дасть результату?

Ответы врачей 2

198
Мухоморов Андрей Евгеньевич
Мухоморов Андрей Евгеньевич
нарколог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Киев, Украина, Главный Военный Клинический Госпиталь
Телефон: (097)4697979; (044)3610313
Доброе утро! Полностью согласен с данным коллегой советом - единственный вариант оказание помощи отцу состоит в решении вопроса о госпитализации в принудительном порядке на основании действующего законодательства через службу психиатрической помощи у Вас по месту жительства.
8618
Мидько Андрей Анатольевич
Мидько Андрей Анатольевич
нарколог, психиатр, психотерапевт
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: Одесса, Одесский областной центр психического здоровья
Телефон: 0677008277
Щоб вiдповiсти на Вашi запитання потрiбно бачити Вашого чоловiка.Сам по собi дiазноз шiзофренiя не э ознакою що людина не розумiэ що вона робить. ЯКщо така поведiнка зумовлена маячним розладом, то йому потрiбне лiкування.Якщо це наслiдки розвитку хворобливого процесу--ураження особистiстi, то лiкування теж потрiбне. Як не крути--ттреба звертатись до лiкарiв, дiльничний психiатр повинен iнiцiювати процес госпиталiзацii через правоохороннi органи якщо людина небезпечна в цьому станi.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.