Добрий день! Мені 16 років і я маю постійні конфлікти зі своїм відчимом

Добрий день! Мені 16 років і я маю постійні конфлікти зі своїм відчимом. Вже з самого початку як мама з ним одружилась він проявив себе як жорстока людина, справа доходила навіть до побоїв. Потім він глибоко каявся й мама завжди його прощала. А ось я ні. Хоча він більше до побоїв не вдається, але коли його розсердити, то він абсолютно не контролює себе, може штовхатися, матюкатися ... У мене в глибині душі сидить глибока ненависть до нього. Він теж мене терпіти не може. Він постійно мене в чомусь звинувачує та ображає. Я в свю чергу не мовчу і відповідаю. Так виникає сварка. Мама завжди починає мене захищати і вони сваряться ще більше. А я сиджу в кімнаті і відчуваю себе винуватою, мені здається що я руйную сім'ю. Я найбільше боюся, що через мене мама його вижене, і залишиться одна з двома маленькими дітьми. Щоб ви могли порадити?

Ответы врачей 1

326
Болычева Елена Викторовна
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: Время приёма с 9.00 до 22.00, тел. 0973533302, [email protected], https://psy-relation.jimdofree.com/ Общественная организация Украинская ассоциация экологичной психологической помощи, Украинский гуманитарный институт
Телефон: 8 (063) 416 92 15; (097) 35 333 02
Здравствуйте, Таня!
На мой взгляд, Вы абсолютно адекватно реагируете на агрессию и хамство. И при этом еще переживаете за целостность семьи... Вы очень сильный и взрослый человек! Если нужна поддержка, пишите мне на ел. почту.

С уважением, Елена Болычева
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.