Добрый день. Я после операции 2 года была на инвалидности

Добрый день. Я после операции 2 года была на инвалидности. В этом году ее сняли, но я не уверена, что это правомерно. Я могу у МСЭК попросить справку, в которой будет написано, на основании чего они сняли мне группу? И еще, где-то написаны показания к инвалидности, или только сама МСЭК решает это? По каким критериям? Спасибо.

Ответы врачей 1

Специалист
Дане питання регулюється П О С Т А Н О В О Ю КМУ від 4 квітня 1994 р. N 221 “Про затвердження Порядку організації та проведення медико-соціальної експертизи втрати працездатності” та ст. 69 Основ законодавства України про охорону здоров`я. Відповідно до ст. 24 вищевказаної постанови У разі незгоди громадянина з рішенням районної, міжрайонної, міської медико-соціальної експертної комісії він має право подати протягом місяця письмову заяву до Кримської республіканської, обласної, центральної міської МСЕК або до медико-соціальної експертної комісії, в якій проходив він огляд, чи до відповідного управління охорони здоров`я. Комісія, що проводила огляд, або управління охорони здоров`я надсилають в триденний термін з дня одержання заяви усі наявні документи разом із заявою на розгляд Кримської республіканської, обласної, центральної міської медико-соціальної експертної комісії, яка протягом місяця з дня подання заяви проводить повторний огляд хворого і приймає відповідне рішення. С уважением, Оксана Чубко.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.