| 2013-10-18 17:25:40

Доброго дня, Володимире Івановичу! Мені 21 повних років; зріст - 1,83 м, а вага - 57...

Доброго дня, Володимире Івановичу! Мені 21 повних років; зріст - 1,83 м, а вага - 57 кг. Я дуже худий і мене це не влаштовує. У зв'язку з цим намагаюся вирішити в чому справа зі мною, і як можна все виправити. Перше, що мені спало на думку - це порушення метаболізму. В результаті пошуків в інтернеті мені вдалося дізнатися, що на метаболізм дуже впливає діяльність щитовидної залози. Почитавши про хвороби щитовидної залози, мені здалося, що в мене може бути гіпертеріоз, оскільки у мене є майже всі симтоми цієї хвороби. Я дуже худий, але апетит у мене дуже хороший. Бувають тахікардії (у минулому році за допомогою добового холтерівського моніторування був поставлений діагноз "Синдром WPw"). Також я з дуже погано переношу духоту й перебування на сонці, сильно потію. Крім того, я збудливий і нервовий. У мене спостерігається тремтіння рук; стомлюваність і слабкість, але при цьому фізична активність підвищена. Страждаю від м'язової слабкості, постійної втоми. У мене часті дефекації, бувають проноси і напади болю в животі. При сечовипусканні завжди накочуються сльози на очах. Часто бувають депресії. Керуючись всім цим, я вирішив зробити аналіз ТТГ - все, як годиться, з ранку і натщесерце. Спочатку зробив в одній лабораторії, результат - 0,95 мкМЕ / мл. Через тиждень зробив ще раз такий же аналіз, але в іншій лабораторії (для більшої впевненості), результат - 0,833 мкМЕ / мл. Якщо для дорослої людини норма ТТГ 0,27 - 4,2 мкМЕ / мл, то чи варто мені робити аналізи на Т3 вільний і Т4 вільний? Чи краще шукати в іншому напрямку, наприклад, гельмінти?

Ответы врачей 1

1128
Панькив Владимир Иванович
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Доброго дня! Так, за результатами аналізів (ТТГ), порушення функції ЩЗ немає. Однак слід зробити загальний аналіз крові, цукор крові, ЕКГ (яка частота серцевих скорочень в спокої), біохімічний аналіз крові (зокрема, рівень калію, кальцію і т.д.), УЗД ЩЗ (розміри і структура). Очевидне виснаження нервової системи, а це один крок до тиреотоксикозу в майбутньому. Тому після дообстеження раджу прийняти 3-місячний курс фітопрепарату АЛЬБА (по 1 тб 2 рази на день), комплекс вітамінів (наприклад, супрадин по 1 тб 1 р. на день до 1.04.2013). Бажаю успіхів!
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.