Добрый день! Я слышала, что когда покупаешь квартиру в первый раз, освобождаешься от уплаты налога...

Добрый день! Я слышала, что когда покупаешь квартиру в первый раз, освобождаешься от уплаты налога в ПФ. Скажите, пожайлуста, что для этого нужно, какие справки и т.п. Спасибо.

Ответы врачей 1

Специалист
Відповідно до ст.657 ЦК України, договір купівлі-продажу житлового будинку (квартири) або іншого нерухомого майна укладається у письмовій формі і підлягає нотаріальному посвідченню та державній реєстрації.
Такий договір має бути зареєстрований у виконкомі місцевої ради. Реєстрація договору купівлі-продажу жилого будинку, яку безпосередньо здійснюють БТІ, має переважно адміністративно-правове значення. Ці дії вчиняються відповідно до Тимчасового положення про порядок реєстрації прав власності на нерухоме майно, затвердженого наказом Міністерства юстиції 07.02.2002р.
Порядок нотаріального посвідчення договору купівлі-продажу житлового будинку визначений у ЗУ „Про нотаріат” від 02.09.1993р. та в Інструкції про порядок здійснення нотаріальних дій нотаріусами України, що затверджена Наказом Міністерства юстиції України від 12.06.1994р. № 1815.
Крім того, при оформленні договору купівлі-продажу справляється держмито у розмірі 1% від суми договору, але не менше 1 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.