Мікроаденома гіпофізу

Есть ответ
Доброго дня! Мені 22 роки, вага 44, зріст 160см. 19.01.2013 здала аналізи на ТТГ- була норма, тироксин свободний (Т4 св., FT4)-норма, Пролактин-38.4 при нормі 4.04-15.2, Кортизол-23.47 при нормі 6.2-19.4 лікар гінеколог призначив Дексаметазон та Алактін на один місяць. А 24.07.2014 зробила МРТ головного мозгу, ось результат. Міжпівкулева борозда розташована по середній лінії, не зміщена. Підпавутинні простори рівномірні, простежуеться на всьому протязі, без патологічного МРС. Форма, розміри шлуночків головного мозгу не зміщені. Шлуночки симетричні. Біла речовина: відсутні ділянки гіперінтенивних, гіпоінтенсивних змін сигналу(Т1,Т2, Flair). базальні гангалії, внутрішня і зовнішя капсули, зоровий горб мають чітке розмежування контурів, без патологічного МРС. Мозолисте тіло, стовбур мозгу не мають ділянок патологічної зміни сигналу. Відсутні дані про мальформацію судин. ТУРЕЦЬКЕ СІДЛО: розташоване типово, звичайної конфігурації. Стінки рівні, контури гладкі, чіткі. Лійка гіпофізу дещо зміщена вправо. Гіпофіз бобовидної форми, розміри:9,7*5,0*3,5мм. Структура неоднорідна. Від аденогіпофізу отримано патологічний МРС, гіперінтенсивний в режимі Т2, Т1 FLAIR, розміром до 1,2мм в діаметрі. Краніовертебральний перехід: краніовертебральний кут 133,5, мигдалики мозочка на рівні великого потиличного отвору. Синуси клиновидної кістки, вернєщелепні та фронтальні синуси пневматизовані. Висновок: підозра на мікроаденому гіпофізу. Здала аналізи на гормони 22.07.2014 результати: пролактин-31.68 при нормі 4.79-23.3, ЛГ-норма, ФСГ-норма, Естрадіол(Е2)- норма, Прогестерон-29.26 при нормі(лютеїнова фаза) 1.7-27.0, Кортизол-32.59 при нормі 6.2-19.4, АКТГ-67.7 при нормі 8,30-57,80. 13.08.2014 перездала АКТГ результати: АКТГ-менше5 при нормі 0,0-46,0. Лікар ендокринолог сказав що мікроаденома на даний час гормогонеактивна і треба зробити МРТ через 3 місці та пролактин перездати через 1 місяць, нічого не призначав. Турбують щоденні головні болі та розлитається в очах. Я хотілаб дізнатись Вашу думку чи дійсно все покищо добре і не потрібно лікуватсь? Чи дійсно це мікроаденома гіпофізу? Якщо дійсно це мікроаденома то яка причина її утворення? Чи можна завагітніти ? Наперед дякую

Ответы врачей

Кирилюк Екатерина Николаевна

Кирилюк Екатерина Николаевна

Здраствуйте!Нужно сделать МРТ с контрастом.