17 окт. я вышла в отпуск по уходу за ребенком

17 окт. я вышла в отпуск по уходу за ребенком. Так сложились обстоятельства, что мне нужно выходить на работу. Скажите пожалуйста, возможно ли переоформить декретный отпускна мою маму ( с выплатой ежемесячного пособия и записью в трудовую книжку). Спасибо.

Ответы врачей 1

Специалист
Згідно ст 14.ЗУ „Про державну допомогу сім’ям з дітьми” :
Призначення допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку особі, яка фактично доглядає за дитиною, здійснюється за письмовою заявою цієї особи та на підставі довідки з місця роботи (служби, навчання) матері дитини про те, що вона вийшла на роботу до закінчення строку відпустки по догляду за дитиною і виплату зазначеної допомоги їй припинено (із зазначенням дати).

ч.7-8 ст. 179 КЗпП України визначає:
Відпустки для догляду за дитиною, можуть бути використані повністю або частинами також батьком дитини, бабою, дідом чи іншими родичами, які фактично доглядають за дитиною.
За бажанням жінки або вищезазначених осіб, у період перебування їх у відпустці для догляду за дитиною вони можуть працювати на умовах неповного робочого часу або вдома. При цьому за ними зберігається право на одержання допомоги в період відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.