Добрый день! Смогу ли я получить на работе единоразовое пособие при рождении ребенка(на даный момент...

Добрый день! Смогу ли я получить на работе единоразовое пособие при рождении ребенка(на даный момент 8000 грн), если ребенок будет записан на фамилию своего отца, а я с отом ребенка не расписана. Когда-то в бухгалтерии у меня спросили, где доказательство тому, что это мой ребенок.Разве свидетельства о рождении будет мало? Я там буду вписана как мать. Они мне посоветовали либо расписаться с отцом ребенка, либо записать ребенка на свою фамилию.Если они не правы, то дайте пожалуйста ссылку на документ, закон и т.д.

Ответы врачей 1

Специалист
Згідно ст121,122.Сімейного кодексу свідоцтва про народження дитини достатньо для того щоб довести що ви мати цієї дитини.
Стаття 121. Загальні підстави виникнення прав та обов`язків матері, батька і дитини
1. Права та обов`язки матері, батька і дитини ґрунтуються на походженні дитини від них, засвідченому державним органом реєстрації актів цивільного стану в порядку, встановленому
статтями 122 та 125 цього Кодексу.
Стаття 122. Визначення походження дитини від матері та батька, які перебувають у шлюбі між собою
1. Дитина, яка зачата і (або) народжена у шлюбі, походить від подружжя.
Походження дитини від подружжя визначається на підставі Свідоцтва про шлюб та документа закладу охорони здоров`я про народження дружиною дитини.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.