анемія та анліз крові

Есть ответ
Пол: женский. Возраст: 35 лет. здала аналізи 9-го грудня оскільки готуюсь (планую) вагітність. Аналізи лякають. Що з цим всім робити? Залізо сироваткове 3.3 мкмоль/л (Дорослі: 5.83 - 34.5) Ціанокобаламін (вітамін B12) 1961 пг/мл 191.0 – 663.0 Трансферин 3.24 г/л 2.0 - 3.6 нг/мл Феритин 2.28 (Жінки (17 - 60 років): 13.0 - 150.0) Фолієва кислота (сироватка) 7.82 нг/мл (4.6 - 18.7) Швидкість осідання еритроцитів (ШОЕ, ESR) - 7 мм/год. (Жінки (17 - 50 років: до 20.0) Аналіз крові розгорнутий (ЗАК) Лейкоцити (WBC) 4.72 10^9 клітин/л (Дорослі: 4.0-9.0) Еритроцити (RBC) 4.73 10^12 клітин/л (Жінки: 3.7-4.7) Гемоглобін (HGB) 88 г/л (Жінки: 120-140) Гематокрит (НСТ) 29.7 % (Дорослі: 35-54) Середній обсяг еритроцита (MCV) 62.8 фл (Дорослі: 76-96) Середній вміст гемоглобіну в еритроциті (МСН) - 18.6 пг (Дорослі: 27-33) Середня концентрація гемоглобіну в еритроциті (МСНС) - 29.6 г/дл (32.0 - 36.0) Тромбоцити (PLT) 300 10^9 клітин/л (Дорослі: 180-360) Ширина розподілення еритроцитів (RDW-SD) - 42.7 фл (35.0 - 46.0) Ширина розподілення еритроцитів (RDW-CV) - 18.7 % (12.0 - 15.0) Нейтрофіли (на 100 лейкоцитів) 49 % (Дорослі: 47-72) Нейтрофіли (абс.) 2.31 10^9 клітин/л (Жінки: 1.56 – 6.13) Лімфоцити (на 100 лейкоцитів) 41.1 % (Дорослі: 19-37) Лімфоцити (абс.) 1.94 10^9 клітин/л (Жінки: 1.18 – 3.74) Моноцити (на 100 лейкоцитів) 7.6 % (Дорослі: 3-10) Моноцити (абс.) 0.36 10^9 клітин/л (Жінки: 0.24 – 0.82) Еозинофіли (на 100 лейкоцитів) 1.7 % (Дорослі: 0.5-5.0) Еозинофіли (абс.) 0.08 10^9 клітин/л (Жінки: 0.04 – 0.36) Базофіли (на 100 лейкоцитів) 0.6 % (0.0 - 1.0) Базофіли (абс.) 0.03 10^9 клітин/л (0.01 – 0.08) ПРИМІТКИ: Через різко виражений анізоцитоз тромбоцитів, діапазон вимірювань тромбоцитарних показників виходить за межі робочих діапазонів гематологічного аналізатора. Лейкоцитарна формула (ручний підрахунок) Паличкоядерні нейтрофіли 1 % Сегментоядерні нейтрофіли 50 % Лімфоцити 38 % Моноцити 9 % Еозинофіли 2 % Базофіли 0 % Коментар Мікроцитоз еритроцитів хронічна сечо-кам"яна хвороба (пісок, цистит) терапевт призначив ін"єкції В12 (проколола через день 10 уколів). Аналізи погіршились. Гемоглобін впав з 96 до 88

Ответы врачей

Вознюк Валерий Петрович

Вознюк Валерий Петрович

Если судить по анализам, то у Вас железодефицитная анемия. Желательно проконсультироваться у гематолога, который после осмотра и возможного дообследования назначит препараты железа. Валерий Вознюк.