Ілля | 2017-02-17 13:08:20

Травма правого коліна

Доброго Дня! В результаті падіння під час катання на лижах отримав травму правого коліна. Далі наводжу Висновок МРТ: МРТ правого колінного суглоба без внутрішньовенного контрастування Т2, STIR поперечні, Т1, Т2 сагітальні та Т1, STIR корональні зрізи У задньому розі медіального меніска візуалізується лінійна горизонтальна ділянка підвищеної інтенсивності МР сигналу в режимі Т2 та STIR, яка не доходить до країв суглобових поверхонь (надрив? / посттравматичні зміни); передній ріг – трикутної форми, гомогенний, низької інтенсивності сигналу. Передій та задній роги латерального меніска трикутної форми, неоднорідної структури з ділянками зміненого МР сигналу в Т2 режимі внаслідок дегенерації (Stoller I-II). Кістки, що утворюють колінний суглоб (стегнова кістка, велика та мала гомілкові, надколінник) збереженої форми та положення; кортикальний шар їх не потовщений. Визначається набряк кісткового мозку (контузійні посттравматичні зміни) епіфіза великої гомілкової кістки та латерального виростка стегнової кістки у вигляді підвищення МР сигналу в режимі STIR, неоднорідно гіперінтенсивного в Т2 та неоднорідно гіпоінтенсивного в Т1. Дифузне потовщення та підвищення інтенсивності МР сигналу в режимі Т2 в ділянці прикріплення передньої хрестовидної зв'язки до стегнової кістки за рахунок порушення цілісності окремих її волокон, зі збереженням її кута нахилу та напрямку. Задня хрестовидна зв'язка, власна зв'язка надколінника, сухожилок чотирьохголового м'язу стегна звичайної структури та інтенсивності сигналу. Латеральна колатеральна зв'язка дифузно нерівномірно потовщена, має звивистий хід – найімовірніше, внаслідок травматичного пошкодження (перерозтяг). Медіальна колатеральна зв’язка інтактна, цілісність її збережена, під нею визначається рідинний вміст. Хрящ, що покриває надколінник, виростки стегнової та плато великогомілкової кісток нормальної товщини та інтенсивності сигналу. Наявність надмірної кількості неоднорідного вмісту (вільна рідина, не виключено з домішками крові (згустки)) в порожнині суглоба та в супрапателярній сумці з дилятацією її до 10мм. Висновок: МР картина пошкодження передньої хрестовидної зв’язки та задніх рогів обох менісків без переконливих ознак порушення їх цілісності. Посттравматичні зміни епіфіза великої гомілкової та латерального виростка стегнової кісток (трабекулярний набряк) а також латеральної колатеральної зв’язки (ознаки перерозтягу). Реактивний синовіїт, не виключено з наслідками гемартрозу правого колінного суглоба. З вашого досвіду, який тип лікування вимагається? Дякую!

Ответы врачей 1

3986
Гужевский Игорь Витальевич
Гужевский Игорь Витальевич
травматолог / ортопед
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Киев, Украина, ул. Воровского, 27, Институт травматологии и ортопедии АМН Украины
Телефон: 288 01 25; 067 408 21 27

У подібних випадках остаточне рішення про тактику лікування приймається після очного огляду суглоба за наявності оригіналів МРТ.

Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.