Здравствуйте.Мне 23 года, институт закончил полгода назад

Здравствуйте.Мне 23 года, институт закончил полгода назад. И полгода назад у нас родился ребенок.Прописка у меня - общежитие (уже недействительная), в военкомат не ходил. Повесток пока не получал, может они и приходили на адресс общежития, но я их не видел и нигде не расписывался.жена учится на стационаре, у нее еще 3 года интернатуры впереди. Так что я получаюсь кормилец семьи. Также, у меня в семье работает только мать, отца нет, брат учится в университете(2 курс, стационар), сестра в школе. Стоит ли мне в этой ситуации появляться в военкомате до 25 лет, и чем это может грозить ?И как быть с пропиской ?

Ответы врачей 1

Специалист
Якщо відповідно до Положення “Про проходження військової служби” та ЗУ “Про загальний військовий обов’язок і військову службу”, Ви маєте захворювання які перераховуються у вказаним нормативних актам, то Ви звільняєтесь від проходження військової служби.
В даній ситуації, я Вам не раджу не з’являтися у воєнкомат, так згідно Кримінального кодексу ст. 335 ухилення від призову на строкову службу карається законом. Стаття 335. Ухилення від призову на строкову військову службу
Ухилення від призову на строкову військову службу карається обмеженням волі на строк до трьох років.
Стаття 336. Ухилення від призову за мобілізацією Ухилення від призову за мобілізацією карається позбавленням волі на строк від двох до п`яти років. Стаття 337. Ухилення від військового обліку або спеціальних зборів
1. Ухилення військовозобов`язаного від військового обліку після попередження, зробленого відповідним військовим комісаріатом, карається штрафом до п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до дво років, або арештом на строк до шести місяців.
2. Ухилення військовозобов`язаного від навчальних (чи перевірних) або спеціальних зборів карається штрафом до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.