Доброго времени суток. Будте добры, подскажите как мне правильно поступить в данной ситуации

Доброго времени суток. Будте добры, подскажите как мне правильно поступить в данной ситуации. У меня 27 недель беременности, через 3 недели мне в декретный отпуск, т.е. в начале сентября. Я работаю у частного предпренимателя и он до конца сентября собирается закрывать свою деятельность. Как правильно меня должны уволить и кто должен выплачивать положенные мне пособия. Мой работодатель говорит всем сотрудникам написать заявления на увольнение по согласованию сторон, но насколько я правильно понимаю это юридически не верно. Помогите пожалуйста.

Ответы врачей 1

Специалист
Згідно Кодексу законів про працю України № 322-VIII від 10.12.1971 надалі (КЗПП) ст.184 ч.2 Звільнення вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років (до шести років — частина шоста статті 179), одиноких матерів при наявності дитини віком до чотирнадцяти років або дитини-інваліда з ініціативи власника або уповноваженого ним органу не допускається, крім випадків повної ліквідації підприємства, установи, організації, коли допускається звільнення з обов’язковим працевлаштуванням. Обов’язкове працевлаштування зазначених жінок здійснюється також у випадках їх звільнення після закінчення строкового трудового договору. На період працевлаштування за ними зберігається середня заробітна плата, але не більше трьох місяців з дня закінчення строкового трудового договору.
Згідно (КЗПП) ст. 44 при припиненні трудового договору з підстав, зазначених у пункті 1 ст. 40 цього Кодексу, працівникові виплачується вихідна допомога у розмірі не менше середнього місячного заробітку;
В ст. 40 пункті 1 йдеться про наступне Трудовий договір, укладений на невизначений строк, а також строковий трудовий договір до закінчення строку його чинності можуть бути розірвані власником або уповноваженим ним органом лише у випадках:
1) змін в організації виробництва і праці, в тому числі ліквідації, реорганізації, банкрутства або перепрофілювання підприємства, установи, організації, скорочення чисельності або штату працівників;
Ви не повинні звільнятися за згодою сторін інакше вам не буде виплачена вихідна допомога.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.