Доброго дня.Спочатку спробую описати ситуацію, потім поставлю питання

Доброго дня.Спочатку спробую описати ситуацію, потім поставлю питання.Сину на даний момент 4 роки.В березні цььго року, він пішов в садочок(3.7 р).Спочатку ходив в групу короткотривалого перебування, тобто знаходився в садочку 4 години, не їв там і не спав, всі діти були різного віку -3- 5 років.Дітей в групі було до 10, а фактично 5-6 чол.але справа не в дітях, а у вихователі. ходів він туди із задоволенням, жодного разу не сказав що не хоче в садочок, проходив 3 міс, потім групи розформували (нова завідуюча) і нашу виховательку взяли на інші групи і діти (хто хотів0 перходили з нею в інші групи.так було ще місяць, ходив без особливого задоволення, але ходив.потім 2 міс перерва(літо).Зараз пішов у свою 9по віку) групу, до нових вихователів, до нових дітей, на повний день.Він почав плакати і проситись бути дома, каже що хоче бути з мамою, любить тільки мене,, там його змушують їсти, ніхто з ним не грається, треба спати, сваряться -це все з його слів.при чому я не випитую в нього, все каже сам.хлопчик дуже активний, але і справді дуже прив"язаний до мами (хоча мене це не дуже бентежить, я його теж дуже люблю і прив"язана до нього. моє прохання не перегодовувати його, та й взагалі не годувати без бажання вихователі проігнорували.Про вихователів скажу так- Тетяна Олексіївна -йде на контакт з батьками, наче приємна людина з дуже голосним голосом.Наталія Олександрівна -не можу сказат имайже нічого, не йде на контакт -(напр -запитую як він себе поводив, що робив, як їв -відповідь "нормально") Я дуже не хочу щоб в мого сина як і в мене були жахливі спогади про садочок.Зараз є можливіст ьвіддати його з жовтня в групу на півдні ,до улюбленої виховательки в мене ще є молодший син і я не збираюсь йти на роботу рік так точно.Сьогодні зранку він плакав, якби закатав істерику чи верещав, я б реагувала інакше, а так -він стояв тихенько плакав -просто дрижало підборіддя, і котились сльози -так він плаче дуже рідко -напр коли ми миримось .я не можу так катувати дитину, але і розумію що йому треба звикати до колективу, все його подальше життя буде в суспільстві.А тепер питання-наскільки важко буде звикнути дитині яука через 2 роки йде до школи до саомї школи, якщо ходитиме не на повний день, а на півдня.чи все жтаки послухати свою маму, своїх подруг зібрати волю в кулак, і водити його в звичайну групу.мене почало насторожувати ще й те, що в нього з"явились фрази що він не хоче до школи.Дякую за увагу.

Ответы врачей 1

307
Истомина Екатерина Владимировна
Истомина Екатерина Владимировна
психотерапевт
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Киев, Украина, ул. Межигорская 20, oф 18, Частная практика
Телефон: 8(067)4414193 www.psyhelp.in.ua
Добрий день Людмило, я б Вам порадила віддати хлопчика знов до улюбленої виховательки, так у нього закріпиться позитивне ставлення до навчання і навчальних закладів. А згодом я думаю, що питання повного дня вирішиться, коли з*являться друзі, з якими він захоче залишитися на весь день. А за 2 роки ще відбудеться багато змін в його ставленні до школи, важливо тільки постійно підтримувати позитивний образ школи Цей образ також формується і з Ваших приємних спогадів про школу, якими Ви ділитесь із сином. Теж саме можу сказати й про Ваши спогади про дитячий садок, я думаю у Вас є і гарні спогади, якими Ви можете зараз поділитися з дитиною, і слідкуйте за тим, що Ви кажете чоловікові чи комусь іншому, з ким обговорюєте дитячий садок чи школу чи вихователів, бо коли дитина чує щось від дорослих вона переймає їх думку стосовно чогось. Сподіваюсь мої роз*яснення допоможуть Вам. Успіху Вам.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.