мной была преобретена квартира общей площадью 84 кв.м в ноябре 2003 года, стоимостью...

мной была преобретена квартира общей площадью 84 кв.м в ноябре 2003 года, стоимостью 156 тыс. грн. теперь я хочу подарить или переоформиьть ее на свою дочь. как лучше переоформить, и сколько это будет ситоить?

Ответы врачей 1

Специалист
Вам краще продарувати свою квартиру за договором Даруваня.
Відповідно до ч. 1 ст. 717 Цивілного Кодексу України від 16.01.2003 № 435-IV надалі (ЦКУ) за договором дарування одна сторона (дарувальник) передає або зобов’язується передати в майбутньому другій стороні (обдаровуваному) безоплатно майно (дарунок) у власність.
Та відповідно до п. 2 ст. 719 ЦКУ договір дарування нерухомої речі укладається у письмовій формі і підлягає нотаріальному посвідченню.
Згідно ст. 3 п. 3 підпункту а) „Декрету Про державне мито” від 21.01.1993 № 7-93 за посвідчення договорів відчуження житлових будинків, квартир, кімнат, дач, садових будинків, гаражів, а також інших об’єктів нерухомого майна, які перебувають у власності громадянина, що здійснює таке відчуження:
1 відсоток суми договору, але не менше одного неоподатковуваного мінімуму доходів громадян.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.