Здравствуйте. Наш дом планируют сносить

Здравствуйте. Наш дом планируют сносить. В таком случае нам дадут аналогичную квартиру по количеству комнат, или по метражу? Имеет ли значение кол-во прописанных (у нас трехкомнатная квартира, прописаны 4 человека: родители, брат и я) ? Спасибо

Ответы врачей 1

Специалист
Відповідно до абзацу 1 ст. 55 постанови Ради Міністрів УРСР „Про затвердження Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в Українській РСР” жиле приміщення надається громадянинові на всіх членів сім’ї, які перебувають разом з ним на квартирному обліку, а також на дітей, що народилися після взяття його на облік, і на дружину (чоловіка), яка пізніше вселилася на жилу площу, зайняту подружжям, що перебуває на обліку.
Відповідно до ст. 32 Житлового Кодексу Української РСР від 30.06.83 № 5464-х (надалі ЖКУ) громадяни самостійно здійснюють право на одержання жилого приміщення в будинках державного і громадського житлового фонду з настанням повноліття, тобто після досягнення вісімнадцятирічного віку, а такі, що одружилися або влаштувалися на роботу у передбачених законом випадках до досягнення вісімнадцятирічного віку, — відповідно з часу одруження або влаштування на роботу. Інші неповнолітні (віком від п’ятнадцяти до восімнадцяти років) здійснюють право на одержання жилого приміщення за згодою батьків або піклувальників.
Відповідно до ст. 113 зазначеного кодексу надаване громадянам у зв’язку з виселенням інше благоустроєне жиле приміщення повинно знаходитись у межах даного населеного пункту і відповідати вимогам статті 50 цього Кодексу. Громадянам, які займали окрему квартиру, повинно бути надано окрему квартиру. Якщо наймач займав більш як одну кімнату, йому надається жиле приміщення, що складається з того ж числа кімнат. За розміром жиле приміщення має бути не меншим за те, яке займав наймач, однак у межах норми жилої площі. Якщо наймач або член сім’ї, що проживає разом з ним, має право на додаткову жилу площу і фактично користується нею, жиле приміщення надається з урахуванням норми додаткової жилої площі. У разі виселення з жилого приміщення, меншого за розміром, ніж це передбачено для надання жилого приміщення в даному населеному пункті, виселюваному надається жиле приміщення відповідно до встановленого розміру.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.