Доброго дня! Планую народжувати за кордоном, але надалт процедури оформлення документів незнаю :(Зараз у мене...

Доброго дня! Планую народжувати за кордоном, але надалт процедури оформлення документів незнаю :(Зараз у мене 7й місяць, часу не так вже й багато. Країна - США, Мене хвилює питання повернення на територію України з дитиною, виїхати з СГА проблем мабуть не буде, а от як вїхати на територію України, і які потім дії потрібно зробити.. Леналізувати свідоцтво про народження - щось таке я чула.. Ьуду дуже вдячна за будь-яку інформацію.

Ответы врачей 1

Специалист
Відповідно до абзацу першого ст.7 Закону України „Про громадянство України”, особа, батьки або один з батьків якої на момент її народження були громадянами України, є громадянином України.
Згідно абзацу третього вищевказаної статті особа, яка народилася за межами України від осіб без громадянства, які постійно на законних підставах проживають на території України, і не набула за народженням громадянства іншої держави, є громадянином України.
Згідно абзацу першого ст.2 Закону України „Про порядок виїзду в України і в’їзду в Україну громадян України” від 21.01.1994 № 3857-ХII документами, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну та посвідчують особу громадянина України під час перебування за її межами, є:
паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
проїзний документ дитини;
дипломатичний паспорт;
службовий паспорт;
посвідчення особи моряка.
Положення про зазначені документи затверджуються у встановленому порядку. Ці документи є власністю України і за умови їх належного оформлення є дійсними для виїзду в усі держави світу.
Відповідно до п.11.3 наказу Державної служби України з нагляду за забезпеченням безпеки авіації від 14.03.06 № 187 превезення дітей без супроводу, обмежено недієздатних осіб, вагітних жінок або хворих осіб, або інших осіб, які вимагають спеціальної допомоги, має здійснюватися лише після попереднього одержання дозволу перевізника. Таким пасажирам надалі не буде відмовлятися в перевезенні у зв’язку з тим, що раніше було відмовлено на одній з підстав, визначених у пункті 11.1 цього розділу.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.