здравствуйте. подскажите пожалуйста, какова процедура оформления отпуска по уходу за ребенком до 6-ти лет

здравствуйте. подскажите пожалуйста, какова процедура оформления отпуска по уходу за ребенком до 6-ти лет? могу ли я оформить этот отпуск если мой ребенок посещает специализированный детсад (логопедия), но при этом очень часто болеет? может ли руководство моего предприятия (ОАО) отказать в оформлении такого отпуска, а потребовать моего увольнения?спасибо.

Ответы врачей 1

Специалист
Для оформлення відпуски вам необхідно надати заяву за місцем роботи з висновком лікарів, про те, що в зв’язку зі станом здоров’я Вашої дитини вона потребує такого догляду. Згідно абзацу 6 ст.179 Кодексу законів про працю у разі, якщо дитина потребує домашнього догляду, жінці в обов’язковому порядку надається відпустка без збереження заробітної плати тривалістю, визначеною у медичному висновку, але не більш як до досягнення дитиною шестирічного віку. На підставі наданої довідки просити Вашого звільнення керівництво не має права.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.