Здравствуйте! Мой бывший мужь не платит 3 мес

Здравствуйте! Мой бывший мужь не платит 3 мес.алиментов. Куда мне нужно обратиться и каким образом составитьиск или заявление. Спасибо!

Ответы врачей 1

Специалист
Для відновлення сплати аліментів Вашим чоловіком, Вам необхідно звернутися до виконавчого відділу юстиції з проханням стягнення аліментів. Відповідно до строку затримки має бути здійснено перерахунок сплачуваної суми, кошти повинні бути стягнуті за місцем роботи, у разі, якщо Ваш чоловік не працює і знаходиться на обліку у центрі зайнятості, кошти мають стягуватись відповідно з його доходу. Якщо ж, Ваш чоловік не працює і не стоїть на обліку на біржі праці, або ж, просто відмовляється виконувати рішення суду, Ви можете подати заяву за п.1 ст.164 К.К.України злісне ухилення від сплати встановлених рішенням суду коштів на утримання дітей (аліментів), а також злісне ухилення батьків від утримання неповнолітніх або непрацездатних дітей, що перебувають на їх утриманні, - карається громадськими роботами на строк від вісімдесяти до ста двадцяти годин або виправними роботами на строк до одного року, або обмеженням волі на строк до двох років.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.