Здравствуйте, подскажите куда я могу обратится с жалобой на медицинское учереждение, где мне поставили заведомо...

Здравствуйте, подскажите куда я могу обратится с жалобой на медицинское учереждение, где мне поставили заведомо ложный диагноз (сказали, что обнаружили ИППП, а на самом деле по результатам других 3 лабараторий у меня не было и нет ИППП) и вынуждают повторно оплачивать некоторые услуги "мимо кассы"? Задавала этот вопрос на сайте МОЗ Украины, до сих пор не ответили.

Ответы врачей 1

Специалист
Відповідно до ст. 22 Закону України „Про захист прав споживачів„ від 12.05.1991 № 1023-XII захист прав споживачів, передбачених законодавством, здійснюється судом. При задоволенні вимог споживача суд одночасно вирішує питання щодо відшкодування моральної (немайнової) шкоди. Споживачі звільняються від сплати державного мита за позовами, що пов’язані з порушенням їх прав.
Відповідно до ст. 8 Закону „Основи законодавства України про охорону здоров’я” від 19.11.1992 № 2801- XII держава визнає право кожного громадянина України на охорону здоров’я і забезпечує його захист.
У разі порушення законних прав і інтересів громадян у галузі охорони здоров’я відповідні державні, громадські або інші органи, підприємства, установи та організації, їх посадові особи і громадяни зобов’язані вжити заходів щодо поновлення порушених прав, захисту законних інтересів та відшкодування заподіяної шкоди.
Судовий захист права на охорону здоров’я здійснюється у порядку, встановленому законодавством.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.