Уважаемые,юристы!прошу Вас ,обьяснить мне чем отличаються завещание от дарственности

Уважаемые,юристы!прошу Вас ,обьяснить мне чем отличаються завещание от дарственности.расскажу вам мою ситуацию.мы с мужем живем в квартире моей бабушки ,которая на меня составила завещание,а она живет с моими родителями,то есть у своей дочери.квартира приватизирована.завещание составлено с двух сторон: от дедушки(неродного) который умер 7 лет назад,факт.квартира его и была,он её получал,и от бабушки(мне родной).теперь бабушка хочет оформить дарственность.обьясните какая разница между завещанием и дарственностью?какие проценты нужно платить и сколько?и ещё есть ньюанс. у бабушки две дочери. и в будущем , я думаю,моя тётя со своей дочерью,захотят часть квартиры.как перестраховаться,что бы избежать неприятностей?ведь в ету квартиру мы вкладываем наши с мужем деньги,балкон застеклили,ремонты поделали.заранее спасибо!

Ответы врачей 1

Специалист
Відповідно до ст. 1235 Цивільного Кодексу України від 16.01.2003 № 435-IV надалі (№ 435-IV) заповідач може призначити своїми спадкоємцями одну або кілька фізичних осіб, незалежно від наявності у нього з цими особами сімейних, родинних відносин, а також інших учасників цивільних відносин.
Заповідач може без зазначення причин позбавити права на спадкування будь-яку особу з числа спадкоємців за законом. У цьому разі ця особа не може одержати право на спадкування. Заповідач не може позбавити права на спадкування осіб, які мають право на обов’язкову частку у спадщині. Чинність заповіту щодо осіб, які мають право на обов’язкову частку у спадщині, встановлюється на час відкриття спадщини.
У разі смерті особи, яка була позбавлена права на спадкування, до смерті заповідача, позбавлення її права на спадкування втрачає чинність. Діти (внуки) цієї особи мають право на спадкування на загальних підставах.
Відповідно до ст. 717 № 435-IV за договором дарування одна сторона (дарувальник) передає або зобов’язується передати в майбутньому другій стороні (обдаровуваному) безоплатно майно (дарунок) у власність.
Договір, що встановлює обов’язок обдаровуваного вчинити на користь дарувальника будь-яку дію майнового або немайнового характеру, не є договором дарування.
Вам краще щоб бабушка написала Договір дарування, і вам потрібно буде сплатити 1 відсоток від вартості БТІ.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.