имеет ли право предприятие отказать в предоставлении 7 дневного дополнительного отпуска, а также профотпуска ежегодного...

имеет ли право предприятие отказать в предоставлении 7 дневного дополнительного отпуска, а также профотпуска ежегодного частично, одинокой матери (в разводе), воспитывающей 3 летнего ребенка?

Ответы врачей 1

Специалист
Відповідно до Кодексу законів про працю України прийнятого Верховною Радою УРСР 10.12.1971 року, № 322-VIII .
Стаття 182-1. Додаткова відпустка працівникам, які мають
дітей

Жінці, яка працює і має двох або більше дітей віком до 15 років, або дитину-інваліда, або яка усиновила дитину, одинокій матері, батьку, який виховує дитину без матері (у тому числі й у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі), а також особі, яка взяла дитину під опіку, надається щорічно додаткова оплачувана відпустка тривалістю 7 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів (стаття 73 цього Кодексу).
За наявності декількох підстав для надання цієї відпустки її загальна тривалість не може перевищувати 14 календарних днів.
Зазначена у частині першій цієї статті відпустка надається понад щорічні відпустки, передбачені статтями 75 і 76 цього Кодексу, а також понад щорічні відпустки, встановлені іншими законами та нормативно-правовими актами, і переноситься на інший період або продовжується у порядку, визначеному статтею 80 цього Кодексу.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.