Здравствуйте!Обращаюсь к Вам с таким вопросом – умерла мама, сын (21 год) остался сам, дом...

Здравствуйте!Обращаюсь к Вам с таким вопросом – умерла мама, сын (21 год) остался сам, дом был оформлен на маму, завещания небыло. В этом доме прописаны сын и отец, который был в разводе с мамой и более 5 лет там не жил и не поддерживал отношений. После смерти мамы с трудом его удалось разыскать, он согласился подписать документы чтоб оформить дом на сына, но при одном условии – что на старости лет, он сможет переехать и жить там. Как сыну поступить в этой ситуации? Почему когда сыну нужна была помощь отца, его нельзя было не разыскать, не допросится встретится, а когда тот будет стар и никому не нужен он вспомнит что у него есть сын…

Ответы врачей 1

Специалист
Для початку потрібна інформація , будинок був придбаний на маму у шлюбі, чи до того. Якщо у шлюбі то це спільне майно подружжя, і при цьому термін позовної давності 3 роки. Пишіть у нотаріуса заяву, у термін 6 місяців після смерті мами, та отримайте спадок.
Відповідно до Сімейного кодексу України прийнятого 10.01.2002 р, № 2947-III
Стаття 60. Підстави набуття права спільної сумісної власності
подружжя

1. Майно, набуте подружжям за час шлюбу, належить дружині та чоловікові на праві спільної сумісної власності незалежно від того, що один з них не мав з поважної причини (навчання, ведення домашнього господарства, догляд за дітьми, хвороба тощо) самостійного заробітку (доходу).
2. Вважається, що кожна річ, набута за час шлюбу, крім речей індивідуального користування, є об’єктом права спільної сумісної власності подружжя.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.