У меня такая ситуация – год назад мне дали три SIM-карты UMS контракт, (точнее их...

У меня такая ситуация – год назад мне дали три SIM-карты UMS контракт, (точнее их оформили на меня по моим паспортным данным, но я нигде своей подписи не ставила). Я чуть-чуть попользовалась этими номерами, потом выбросила. Теперь на мой адрес прописки пришло письмо от компании МТС (раньше была UMS) что я должна 1100 грн. за невыполнения условий контракта, если я не погашу задолженность, на меня подадут в суд. Что мне делать ведь я никакой контракт не подписывала?

Ответы врачей 1

Специалист
Відповідно до чинного законодавства, вам потрібно буде довести свою правоту у суді, щодо підписів у контрактів. Особа звільняється від відповідальності коли доведено, що збитки не з її вини, згідно ч. 2 ст. 1166 ЦК.

Стаття 1166. Загальні підстави відповідальності за завдану
майнову шкоду

1. Майнова шкода, завдана неправомірними рішеннями, діями чи бездіяльністю особистим немайновим правам фізичної або юридичної особи, а також шкода, завдана майну фізичної або юридичної особи, відшкодовується в повному обсязі особою, яка її завдала.
2. Особа, яка завдала шкоди, звільняється від її відшкодування, якщо вона доведе, що шкоди завдано не з її вини.
3. Шкода, завдана каліцтвом, іншим ушкодженням здоров’я або смертю фізичної особи внаслідок непереборної сили, відшкодовується у випадках, встановлених законом.
4. Шкода, завдана правомірними діями, відшкодовується у випадках, встановлених цим Кодексом та іншим законом.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.