Добрий вечір! Зі святами Вас

Добрий вечір! Зі святами Вас! Нашому малюку 4 місяці. Останній місяць мені доводиться зціджувати молоко і годувати дитину з пляшечки, оскільки груди він категорично відмовляється брати (раніше брав хоча б вночі, а тепер вночі може пропустити годування, але груди не візьме). На днях нам попередньо поставили діагноз - коліт (в гастроентеролога ще не були, тому точно сказати не можу), а педіатр сказала, що його причиною є те, що маля не отримує заднє молоко, оскільки його неможливо зцідити. Єдиний вихід - повернутися до ГВ, навіть якщо доведеться дитину тримати голодною декілька днів, щоб вона взяла груди. В мене рука не піднімається влаштувати таку екзекуцію дитині. Запитання: чи можна якось зцідити (молоковідсосом чи вручну) заднє молоко? Якщо ні, то чи існує більш гуманний спосіб наново привчити дитину до грудей? Заздалегідь вдячна за відповідь!

Ответы врачей 1

Специалист
погодуйте итину зціженим молоком з ложки, коли вона буде "доброю" запропонуйте груди. покладіть дитину до себе у ліжко і прооьте максимум часу з нею. Зціжуйтесь трошки довше, щоб зіборати максимум молока. Можливо , вам і вручну це вдається.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.