| 2013-10-18 17:25:40

Звертається до Вас інвалід I-групи Бурдуланюк Ірина.Перед тим, як перейти до головного питання розкажу Вам...

Звертається до Вас інвалід I-групи Бурдуланюк Ірина.Перед тим, як перейти до головного питання розкажу Вам трошки про себе. Народилась я 1987р. з діагнозом спинно-мозкова грижа, в 11 місяців в нашій обласній лікарні мені зробили операцію по видаленню цієї грижі. З дитинства я не могла ставати на ноги після операції нічого не змінилося. Потім були незліченні лікарні, хвороби сколіоз, який почався десь після 12 років і дуже швидко прогресував, зараз у мене IV степінь. У 18 років мені перший раз дали путівку в санаторій Слов’янський, а через рік ще одну. Після лікування в цьому санаторії завдяки інструкторам і довгим годинам проведеним у спортзалі я почала трошки ходити – спочатку з ходунками, а потім з підлокотниками. Ходжу в ортопедичних черевиках, оскільки ноги в низу погинаються особливо права. Але ходити краще, мені мішає сколіоз і контрактури в колінах. Інструктор, який займався зі мною в санаторії показував мені вправи які були спрямовані на зміцнення спини (щоб зупинити трошки ріст горба) і розтягнення сухожиль, він був упевнений що за допомогою цих вправ контрактури з часом розтягнуться. Дома я виконую всі вправи, займаюсь фізкультурою скільки можу, але поки-що це тільки незначні результати.Я розумію, що Вам потрібні знімки, особистий огляд, але оскільки я далеко живу (в Івано-Франківській області) спочатку написала Вам цього листа. Щодо сколіозу, то цього року я їздила на прийом до лікаря Курільця в Київ, він сказав, що сколіоз є нервово-паралітичним і подібні операції він ще не робив, також що така операція буде складною і не має гарантій що ефективною. Що ж стосується контрактур, то я думала заказати тутари, але лікарі не рекомендують цього робити щоб м’язи зовсім не ослабли. Скажіть будь ласка чи потрібно мені робити операцію, якщо так, то яку саме, скільки коштують подібні операції?.

Ответы врачей 1

1224
Леонтьев Алексей Юрьевич
Леонтьев Алексей Юрьевич
нейрохирург
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Херсон, Украина, Херсонская областная клиническая больница
Телефон: 380667552614
Якщо Вам заважає сколіоз та контрактури, то: 1) контрактури піддаються лікуванню консервативному, треба час та терпіння; 2) сколіоз треба оперувати. Спробуйте проконсультуватися у ортопедів Харківського інституту патології хребта ім. Сітенко. Бажаю успіхів.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.