Здравствуйте.Ситуация такая, мы живем с мужем и 9ти месячеым ребенком в квартире купленной моими родителями,...

Здравствуйте.Ситуация такая, мы живем с мужем и 9ти месячеым ребенком в квартире купленной моими родителями, сейчас квартира записана на мою маму, планируем расширяться за счет продажи этой квартиры и добавлением денег мужем(я не работаю) на новую.Новую квартиру муж хочет записать на себя.Можно ли как то оформить право собственности на 2х человек, либо как бы вы мне посоветовали обезопасить свой тыл.Ведь большая часть денег в новой квартире будет от продажи старой.Спасибо

Ответы врачей 1

Специалист
Цивільний Кодекс України Стаття 57. Майно, що є особистою приватною власністю дружини,чоловіка
1. Особистою приватною власністю дружини, чоловіка є:
3) майно, набуте нею, ним за час шлюбу, але за кошти, які належали їй, йому особисто.
7. Якщо у придбання майна вкладені крім спільних коштів і кошти, що належали одному з подружжя, то частка у цьому майні, відповідно до розміру внеску, є його особистою приватною власністю.
Стаття 59. Здійснення дружиною, чоловіком права особистої приватної власності
1. Той із подружжя, хто є власником майна, визначає режим володіння та користування ним з урахуванням інтересів сім’ї, насамперед дітей.
2. При розпорядженні своїм майном дружина, чоловік зобов’язані враховувати інтереси дитини, інших членів сім’ї, які відповідно до закону мають право користування ним.
Для безпеки раджу Вам оформити право власності на квартиру на своє ім’я або1/2 на себе і 1/2 на чоловіка,або у відповідних частках до внесених коштів.



Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.