Добрый вечер! Пару недель назад обнаружили у сына (ему 1 год и 3 месяца)справа в...

Есть ответ
Добрый вечер! Пару недель назад обнаружили у сына (ему 1 год и 3 месяца)справа в паху уплотнение размером с фасолину. Предположили увеличенный лимфоузел, но педиатр после осмотра опровергла. Пошли к урологу, сказал, что это киста семенного канатика, ничего страшного нет и нужна консультация хирурга. К хирургу сможем попасть предположительно во вторник, но очень волнуюсь. Скажите, откуда она взялась и что с ней делать? Вырезать? Очень волнуюсь за мужское здоровье в будущем, хотя уролог и сказал, что за это можно не переживать. Так же не хочется оперативного вмешательства, если не по показаниям. Часто ли такое встречается и на что нужно обратить внимание.Заранее благодарю за внимание.

Ответы врачей

Рыженко Александр Васильевич

Рыженко Александр Васильевич

Вітаю! Діагноз різний, але причина одна (незарощення пійвового відроста). Лікування - операція.

Рыженко Александр Васильевич

Рыженко Александр Васильевич

Вітаю! Діагноз різний, але причина одна (незарощення пійвового відроста). Лікування - операція.

Рыженко Александр Васильевич

Рыженко Александр Васильевич

Вітаю! Грижосічення пахової грижі має виконувати дитячий хірург вже після проходження інтернатури, т.т. Охматдит зовсім не єдиний заклад, де виконуються операції такого рівня, спеціаліти обл. лікарні, думю, стануть Вам у пригоді. Техніка давно описана, стандартна з великою кількістю модифікацій, які по суті мало впливають на результат. Наркоз і операції проводять і в одноденному віці, звичайно, при самій простій операції під наркозом є ризик, але в Вашому віці він мінімальний. Удачі!

P.S. Вже стільки спілкуємось, що склалось враження, що Ви мої паціенти

Рыженко Александр Васильевич

Рыженко Александр Васильевич

Вітаю! Кіста сім*яного канатика далеко не рідкість в дитячій хірургії, виникає при порушенні облітерації (заростання) т.з. піхвового відростка, який сполучає черевну порожнину з яєчком. Загроза безплідндсті, після видалення кісти, наближається до нуля при правильній техніці операції та гладкому післяопераційному періоді, це доведено дослідниками. Удач!