Доброго дня. В мене виявили позвонкову грижу L4-5, розміром 7мм

Есть ответ
Доброго дня. В мене виявили позвонкову грижу L4-5, розміром 7мм. Дискомфорт вона викликає в мене дуже незначний і рідко. Хотіла б дізнатись, які можуть бути наслідки і чи можливе зменшення чи зникнення грижі при умові, якщо я займаюсь спеціальними вправами для хребта (з викладачем в групі 2 рази на тиждень)?. Дякую

Ответы врачей

Бурик Владислав Манольевич

Бурик Владислав Манольевич

Лідія, справді , основні покази до хірургічного лікування визначаються не скільки розмірами грижі, а в більшій мірі її клінічними проявами, проте наявність протрузії або грижі міжхребцевого диску, вимагає обережності в тому числі і при виконанні спеціальних вправ. Вправи повинні проводитись лише під наглядом досвідченого фахівця(як є я сподіваюсь у вашому випадку) і тільки після консультації лікаря. При погіршенні вашого стану: болях в хребті, особливо з іррадіацією в ногу, дискомфорті, відчутті слабості в ногах, необхідно негайно припинити вправи і звернутись до лікаря. Що стосується можливості зникнення грижі чи зменшення її розмірів, дійсно існують одиничні повідомлення, проте достовірно це не доведено. Всього вам найкращого

Леонтьев Алексей Юрьевич

Леонтьев Алексей Юрьевич

Доброго дня. Якщо грижа не викликає неприємностей, неврологічної симптоматики та болю, то можливо обійтись без оперативного втручання. Про зменшення та зникнення грижі є більше теоретичні роботи. Практично це відбувається, але дуже рідко. Зайняття спортом дуже корисні та обов’язкові для підтримання задовільного стану хребта. Займайтеся спортом, молиться Богові та сподівайтеся на краще, та й все буде гаразд. Здоров’я вам.