| 2013-10-18 17:25:40

Доброго дня! Хочу мати ще одну думку

Доброго дня! Хочу мати ще одну думку. Була завмерша вагітність. До вагітності висівався ентерококк фекаліс у 5 ступені. Лікар тоді призначив свічки "Біфілак" і сказав, що можна планувати вагітність навіть під час цього лікування. Антибіотиків не призначав.Вагітність завмерла (8-9 тижнів), чистка на 12 тижні. Для профілактики призначили аугментин на 7 днів. Потім бакпосів - бета гемолітичний стрептококк ("множественный рост"). Вже інший лікар - дільничий - призначила ванночки з чистотілом, тампони з маззю Вишневського та свічки іхтіолові у пряму кишку. Після цього лікування я здала аналізи в "Синево". Бакпосів: 1. Лактобактерії. 2. Ентерококк фекаліс.Мазок:вагіна: лейкоцити - 10-15 в п/з, в тяжах слизу - 50-70 екз.,еритроцити - не виявлено,епітелій - у великій кількості.слиз - у невеликій кількостіфлора - палочки Додерляйна відсутні, дрібні палички у великій кількості, кокки та диплококки внеклеточно у незначній кількості.тріхомонади, гонококки та дріжджові гриби - не виявлені.в цервікальному каналі та сама флора, лейкоцитів - 5-10, епітелій значний, не відповідає Cervix, слиз - не виявлений.та сама флора і в уретрі, але в незначній кількості, лейкоцитів 2-3.Лікар довго вагалася, чи призначати антибіотик. Врешті призначила "Доксі м ратіофарм" (ентерококк фекаліс виявив до нього чутливість і ще до багатьох інших) протягом 10 днів по 1 т., перший день - 2 таблетки. Чи правильне призначення? Чи потрібні взагалі антибіотики? Чи, може, потрібно здати ще якісь аналізи? В інструкції до "Доксі м ратіофарм" написано застереження при лікуванні стрепто- та стафілококів.У чоловіка за мазком така сама флора, а в бакпосіві інший ентерококк - феціум.За кілька місяців плануємо знову вагітність. Я розумію, що забагато написала, але, будь ласка, висловте свої думки з цього приводу.Заздалегідь дякую

Ответы врачей 1

30776
Березовская Елена Петровна
Березовская Елена Петровна
акушер-гинеколог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: Mount Sinai Hospital , clinical research coordinator, director
Телефон: 000-000-000
1. Бетагемолітичний стептокок не мав відношення до вагітності, хоча потрібно прийняти курс антибіотиків (5 днів) і констролювати наяність цього мікроорганізму далі. Він шкідливий для новонародженного під час пологів.
2. Ентерокок живе на шкірі промежини, як і в піхві також. Лікувати не потрібно. Досить часто бакметеріал забруднюється штучно при його взятті.
3. Мазок брали не зовсім правильно,напевно в середині циклу. У слізові каналу шийки матки можуть бути лейкоцити у великій кількості в період овуляції і перед місячними. Слизу в піхві не буває.
Чоловіка травматизувати обстеженням не потрібно. Він ні при чому.
Раджу вам почати прийом фолієвої кислоти і планувати вагітність через 3-6 місяців після вишкрібання.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.