| 2013-10-18 17:25:40

Я на 9 м. вагітності

Я на 9 м. вагітності. Гемоглобін 98. Сорбіфер та актиферин не дали результату, лише викликали пронос . Чи є серйозною проблемою моя анемія для дитини. Порадьте щось, будь ласка

Ответы врачей 1

30776
Березовская Елена Петровна
Березовская Елена Петровна
акушер-гинеколог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: Mount Sinai Hospital , clinical research coordinator, director
Телефон: 000-000-000
Це непоганий показник гемоглобіну для жінки на останьому місяці вагітності. Крім того, цей показник не завжди відповідає дійстності, тому що йде перерозприділення крові - велика її кількість циркулює в органах малого тазу. Щоб визначили рівень гемоглобіну достовірніше, потрбіно здати кров з вени після 15 хвилин хотьби. Для дитини ваша анемія на такому терміні не являється проблемою.
Вживайте більше м"яса молодої телятини - в червоному молодому м"ясі (телятина, курятина (ноги), свинина) міститься більше заліза, ніж в печінці. М"ясо повинно бути не переварене чи перепечене.
Допомогає засвоєнню заліза вітамін С та фолієва кислота. Можете заливати окропом листя малини чи суниці (молоді побіги) і настоювати ніч в термосі, а потім приймати замість чаю.
На жаль, таблетовані форми заліза у вагітних жінок НЕ засвоюються, а крім того, для підвищення рівня гемоглобіну хоча би на декілька одиниць, потрібно вживати препарати заліза не менше 2-3 місяців - тоді може бути якийсь позитивний ефект.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.