Доброго дня! Чи можна завагітніти якщо показник пролактину =82? МРТ гіпофізу в нормі, клінічних...

Есть ответ
Мені видалили одну маткову трубу, другу відновили прохідність (був гідросальпінкс), протягом пів року не завагітніла, лікарі рекомендують процедуру штучного запліднення, але перед тим рекомендують удалити другу трубу, чи обов'язково її удаляти? На ній гідросальпінксу на даний момент не видно, але лікар каже що він може з'явитися під час стимуляції... А я мабуть психологічно не готова позбавитись єдиної труби. Дякую!

Ответы врачей

Палыга Игорь Евгеньевич

Палыга Игорь Евгеньевич

Доброго дня! Ви маєте зрозуміти, що маткова труба з гідросальпінсом вже ніколи не буде нормально функціонувати, тобто функції фімбрій (ворсин) не відновляться. Це тільки джерело інфекції в організмі. В Вашому випадку єдиним шансом завагітніти є ЕКЗ. Але лікарі правильно Вам радять спочатку видалити трубу. Ні одна клініка, що займається проблемами репродуктології, в протокол ЕКЗ з гідросальпінсом не візьме. Це завідомо негативний результат програми! після видалення маткової труби шанси на позитивний результат ЕКЗ є достатньо високими. Успіхів Вам!