Чи можна вилікувати назавжди неспецефічний виразковий коліт? Як тільки перестаю приймати салофальк як через...

Есть ответ
Пол: женский. Возраст: 26 лет. Після перших пологів з"явився неспецифічний виразковий коліт, пролікувала місяць і забула про хворобу поки після других пологів знов не виліз. Зосереджений НВК в прямій кишці, клізми салофальк не допомагали! Свічки ефект був,але недовготривалий ! Чим ще можна лікувати крім салофалька? Присутнє ще грудне вигодовування!

Ответы врачей

Луцик Андрей Петрович

Луцик Андрей Петрович

Салофальк в таблетках при виразковому проктиті абсолютно не ефективний - він діє максимум в правій половині товстої кишки. У вашому випадку краще застосовувати Асакол в дозі 3,2 г/добу (по 800 мг 4 рази на день) протягом 3 тижнів плюс Салофальк клізми 2 г/добу (або Петаса свічки 2 г/добу). Асакол (на відміну від Салофалька) в мінімальній кількості визначається в крові, але з огляду на грудне вигодовування, вам краще проконсультуватись в акушером-гінекологом.

Луцик Андрей Петрович

Луцик Андрей Петрович

Як альтурнативу клізмам Салофальк, можна також застосувати свічки Пентаса в дозі 2 г/добу, тривалість курсу лікування така ж. Оптимальним було б сходити на прийом до проктолога, виконати ректороманоскопію та оцінити поширення запального процесу. Якщо захворювання охоплює лише пряму кишку, то можна обмежитись свічками. Якщо ж НВК поширився на ректо-сигмоїдний відділ та сигмоподібну кишку, то клізми будуть набагато ефективнішими.

Луцик Андрей Петрович

Луцик Андрей Петрович

Доброго дня. На жаль НВК зазвичай загостроюється після будь-яких стресів, і пологи, з їх гормональними зсувами, належать до таких чинників. З урахуванням грубного вигодовування та поширення хвороби тільки на пряму кишку, доцільно було б призначити Салофальк в клізмах в дозі хоча б 2 г/добу протягом 3-4 тижнів.